Urfa Tekstil İşçileri: “Direne Direne Kazanacağız”

Urfa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Özak Tekstil’de, Öz İplik-İş Sendikasından istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenmeye başlayan işçiler, BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılması sonucunda üretimi durdurarak direniş başlattılar.
27 Kasım günü, fabrika önünde toplanan işçiler, burada yaptıkları açıklamalarda “işten atılan arkadaşları işe geri dönene kadar ve içerideki baskılar son bulana kadar direnişlerini sürdüreceklerini” belirttiler.
İşçiler, konuşmalar boyunca “Öz İplik istifa” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attılar.
Fabrika önünde direniş başlaması üzerine, fabrikaya jandarma yığınak yaptı. Fabrika önüne gelen Öz İplik-İş temsilcileri, işçilerin direnişini kırmak için provokasyon yaratmaya çalıştılar.

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen yaptığı açıklamada, işten atılan işçinin daha önce Öz İplik-İş temsilcileri ve fabrikadaki yöneticiler tarafından BİRTEK-SEN’den istifaya zorlandığını ancak istifa etmeyince işten atıldığını söyledi. Özak Tekstil’in uluslararası marka olan Levi’s’e üretim yaptığını ifade eden Türkmen, “Bu fabrikada işçilerin sendika seçme hakkı özgürlüğü ihlal ediliyor” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın