Urfa Adliyesi Önünde Oturma Eylemi: “Ailemi öldürdüler. Çocuğumu cezaevine attılar. Bu nasıl adalet?”

Oğulları, kızları, yakınları katledilen, işkenceden geçirilen, ağır cezalar verilen yüzbinlerce aile, ADALET istiyor. Kimileri bu isteklerini meydanlara taşıyor, kimi sadece kalbinde.

Şenyaşar Ailesi, adalet taleplerini “adalet dağıtılan” yer olduğu iddia edilen Adliye binası önünde dile getiriyor.

Şenyaşar Ailesi’nin Urfa Adliyesi önünde başlattığı eylem, bugün, 15 Martta, 7. Gününe ulaştı. Şenyaşar ailesi, dün, adliye binası önünde polis engeliyle karşılaştılar. 5 gündür oturma eyleminde olan aileye 6. gününde, “Burası kamu binası burada oturamazsınız” denildi. Aile, eylemini adliye bahçesinde sürdürüyor.

Katledilen De Onlar, Tutuklanan Da !

Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan Şenyaşar Ailesi, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucunda Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar linç edilerek öldürüldü. Aynı aileden Fadıl, Mehmet ve Ferit Şenyaşar yaralandı.

Saldırı “adalet ” boyutunda da sürdü ; Yaralı Fadıl Şenyaşar, tedavisi devam ederken gözaltına alınıp tutuklandı. Fadıl Şenyaşar, halen Elazığ Kapalı Hapishanesi’nde tek kişilik hücrede tecrit altında tutuluyor.

Katiller ise tahmin edileceği gibi, henüz bir ceza almadılar. Doğru dürüst bir soruşturma yapılmadı ve halen doğru dürüst bir yargılama da yok.

Anne Şenyaşar’ın ağıtlarına, adliyeye gelip giden bir çok insan kulak veriyor. Anne, ağıtlarıyla, beddualarıyla, sözleriyle adalet talebini ortaya koyuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın