UNICEF: 2021 ‘açlık yılı’

Emperyalistler dünyayı mahkum ettikleri açlık ve yoksulluğun bilincinde. Şimdi de açlığın ve yoksulluğun sebebini başka gerekçeler göstererek sorumluluklarını gizlemek telaşındalar.

2021’de dünyanın birçok bölgesinde 10 milyonu aşkın çocuğun açlık ve kıtlıkla karşı karşıya kalacağını açıklayan UNİCEF’in Genel Direktör Henrietta Fore, “pandemi, iklim değişikliği ve savaşların durumu daha da kötüleştirdiğini” söyledi.

AKUT GIDA GÜVENSİZLİĞİ!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2021’in dünyanın birçok ülkesinde “açlık yılı” olacağı uyarısında bulundu.  Biz açlık yılı tanımını yapıyoruz ama UNİCEF Akut gıda güvensizliği, beslenme yetersizliği, gıda güvencesizliği, gibi tanımlarla dünyada halkların mahkum edildiği “açlık” tanımını bulanıklaştırıyor.

Raporda anlatılanlar dünya gerçeğini tam olarak yansıtmasa da, yansıtılanı kadarıyla dahi dünyada çok büyük açlık var;

UNICEF açıklamasına göre örneğin Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde halihazırda 5 yaş altındaki 3,3 milyon çocuk yetersiz besleniyor. Yani AÇ!  Güney Sudan’da ise nüfusun yüzde 60’ına tekabül eden 7,3 milyon kişinin, 2021 yılında akut gıda güvencesizliği çekeceği kaydedildi. Yani AÇLIK çekecek. Sahel ülkeleri Burkina Faso, Mali ve Nijer’de de silahlı çatışmalar ve iklim değişikliğinin gıda güvencesizliğini pekiştirdiği ifade edildi…

Dünyadaki açlığın tek sorumlusu Emperyalizmdir. Ülkelerin kaynaklarını talan eden emperyalist haydutlardır halkları açlığa mahkum eden. Kaldı ki yapılan açıklamadaki silahlı çatışmaların da, iklim değişikliklerinin de sorumlusu emperyalizmdir.

UNICEF, gelecek yıl yalnızca kriz ülkelerinde çocuklar için hayat kurtaran gıda programlarını sürdürmek için 1 milyar doları aşkın bütçeye ihtiyacı olduğunu söyledi.Dünyadaki çocukları doyurmak için gerekli bütçe, orta halli bir dolar milyonerinin servetinin küçük kısmı bile değil yani.

UNICEF | UNGIS

UNICEF insani yardım örgütlerini ve uluslararası toplumu tüm ülke ve bölgelerde gıda ve sağlık yardımlarına erişimi sağlamaya destek olmaya çağırdı. Emperyalist bir kuruluştan başka bir çağrı beklenemezdi zaten.

Çağrı aç bırakılan, çocuğu yoksulluktan ölmek zorunda olan dünya halklarına yapılmalıydı:

Emperyalizme karşı savaşın! Açlık ve yoksulluğun sorumlusu emperyalizmi dünyadan silin!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.