Ümit Özçelik diyor ki: “kendinize sorun, benim annemin başına aynı şey gelseydi ne yapardım”

Yaklaşık 1 yıldır tek talebi var Ümit Özçelik’in : “annemin katilleri yargılansın”

Yaklaşık 1 yıl önce Hatay polisinin evine yaptığı baskın esnasında fenalaşark kalp krizi geçirmesi sonucu Edibe Özçelik hayatını kaybetti. 70 yaşındaki Edibe Özçelik evinde gözü dönmüş kar maskeli katilleri görmesi üzerine fenalaşmıştı. Ambulans çağırmadığı gibi evde bulunanların da ambulans çağırmasına engel olan polis Edibe Özçelik’in katilidir.

Bir evlat tam 342 gündür annesinin durduk yere öldürülmesi üzerine bir direniş başlattı. Tam 342 gündür “annemin katilleri cezalandırılsın” talebi ile sesini duyurmaya çalışıyor. Ancak “öldürmeyi iyi bilen” AKP iktidarı Ümit Özçelik’e “biz istediğimiz gibi öldürürüz, sesini çıkartma” diyor. Ve Ümit Özçelik’in direnişini bitirmek için her yolu denedi bu zamana kadar. Yasak, gözaltı, işkence…

Tam 342 gündür talebi karşılanmayan Ümit Özçelik annesi için adalet istemeye devam ediyor.

Ümit Özçelik’in annesini öldürenlerin cezalandırılmasını istemesi kendine insanım diyen herkesin anlayabileceği bir taleptir. Ve direnişi de meşruluğu kadar desteklenmelidir.

Ümit Özçelik annelerin katledilmememesi için de direniyor. Bugün Ümit Özçelik’in sorduğu “benim annemin başına aynı şey gelseydi ne yapardım” sorusunu kendimize  sorma günüdür. Bu sorunun cevabı herkesin Ümit Özçelik’in direnişini destekleme sebebidir.

Sosyal ağlarda paylaşın