Ülkesini terk eden göçmen sayısı ile övünen Soysuzluk

Suriye’de emperyalist devletlerin ve özellikle AKP faşizminin saldırıları ve büyüttüğü gerici faşist çeteler ile Suriye devleti arasında yaşanan çatışmalar sonucu büyük bir göç yaşanmıştı. İlk yıllarda ülke sınırlarını Suriyeli göçmenlere açan ve bununla övünen AKP iktidarı ilerleyen yıllarda Avrupa’ya karşı göçmenleri pazarlık malzemesi olarak kullandı.

Her fırsatta para dilenmek için “sınırları açarım” tehdidi savuran Erdoğan açıkça Avrupa devletlerine “kesenin ağzını açın” diyordu. 2015-2016 yıllarında Ege denizinde boğulan insan fotoğraflarını herkes hatırlayacaktır. Aldığı 3 milyar euro sözü ile Ege’de insanların boğulması bıçak gibi kesilmişti.

En son yaşanan 34 askerin hayatını kaybettiği hava saldırısı ile büyük bir hezimet yaşayan AKP iktidarı Suriye’ye saldırmak için destek bulmak amaçlı yine göçmenleri kullanıyor.

28 şubat’ta sınırlarını açarak göçmenlerin ülkeyi terketmesini sağlayan AKP iktidarı dün evsahipliği yapmakla övünüşlerini çok çabuk unutmuş görünüyor.

Dün evsahipliği yapmakla övünen AKP iktidarının pişkin içişleri bakanı Süleyman Soysuz, bugün sınırlarını açtıktan sonra ülkelerini terk eden göçmen sayısıyla övünüyor.
Twitter hesabından ülkeyi terk eden göçmen sayısını 36.770 olarak duyurdu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.