Oğlunu öldürmeye çalışan AKP’nin polisi anne babasına da zulmetmekten geri kalmıyor

Ölüm orucunda olan Mustafa Koçak’ın ailesi gözaltına alındı

Evlatları için eylem yapan anne ve babayı, hiçbir ahlaki ölçüye sahip olmayan polis yine gözaltına alındı.

28 yaşındaki Mustafa Koçak, adil yargılama talebiyle tutulduğu Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde başlattığı açlık grevinin 90’ıncı gününden sonra çevirdiği ölüm orucunun 242’nci gününde.

Anne ve babanın oğulları için yapabildikleri tek şey oğullarını mahkum etmeye çalıştıkları adaletsizliği duyurmaya çalışmak.

Ancak AKP o kadar korkuyor ve o kadar adaletsiz ki; yüreği evladını kaybetmemek için yanan ve tek istediği oğlunun adil yargılanmak olan anne babaya izin vermiyor. Ve her gördüğü yerde ahlaksızca saldırıp gözaltına alıyor.

Oğulları Mustafa Koçak’ın durumuna dikkat çekmek için Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda kefenli eylem yapan anne ile babası Hasan ve Zeynep Koçak, duyarlılık çağrısını yeniledi. “Mustafa Koçak adalet için 242 gündür ölüm orucunda. Mustafa’ya kefen giydirmeyeceğiz” yazılı pankartı taşıyan aile, adalet istedi. Meydandan oğluna müebbet hapis cezası veren 27. Ağır Ceza Mahkemesi hakimine seslenen Baba Hasan Koçak, “Senin çoluk çocuğun yok mu? Delil yok, parmak izi yok ama vicdani kanaat ile ceza var. Senin çocuğun bir gün aç olsa dünyayı yıkarsın. 28 yaşında bir genç ölüyor! 30 kiloya düştü! Bu mu sizin adaletiniz” diye tepki gösterdi.
Anne Zeynep Koçak ise “Ben bir anneyim, oğlum için dağları, taşları delerim. Adalet istiyorum” dedi.


Polisler tarafından gözaltına anne ve baba,  çocuklarının peşini bırakmayacağını vurguladı. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.