Ülkemiz Talanda -3…Hedefte Doğamız, Suyumuz, Nefesimiz!

Bir başka yağma ve doğa katliamı girişimi de Karaman’da yaşanıyor.

Karaman’ın Karalgazi Köyü’ne mermer ocağı yapılması planlanıyor.  Mermer ocağının başlangıçta 131 hektar alanı kaplaması düşünülüyor. Tabii karşılarında bir direniş görmezlerse bu alan büyüdükçe büyüyecek. Köylüler de mermer ocağına tümden karşı çıkıyorlar. 

Bölgedeki 15 avukat, önceki gün yayınladıkları ortak bir açıklamayla köylülerin mücadelesini desteklediklerini belirterek “Sesinizi duyuyor ve haklı mücadelenizi destekliyoruz” dediler.

Karamanlı avukatlar, açıklamalarında direnen köylülere her türlü hukuki desteği vereceklerini belirttiler.

Devlet, Yine Yağmacıların Yanında

Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesine bağlı Karalgazi Köyü’ne yapılması planlanan mermer ocağı için de bir çok maden yağmasında olduğu gibi “ÇED olumlu” kararı verildi. 

Yani bu mermer ocağının yapılmasının ÇEVREYE ZARAR VERMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ devlet kurumları. 

Köylüler Konya 1. İdare Mahkemesi’nde karşı dava açtılar. 

Çevreye ne etkisi olacağını köylüler biliyor ve yaşıyor oysa ki. 

Avukatlar, yaptıkları açıklamada çevre etkileri üzerine şunları belirttiler: 

“Mermer ocağı faaliyetlerinin yürütülmesinden kaynaklı doğanın talan edildiği, tarım alanları ve meraların telafisi mümkün olmayacak şekilde zarara uğratıldığı, faaliyet esnasında ortaya çıkan toz yığınlarının yaşamı imkansız hale getirdiği ve köy halkının birinci derecede sağlığına zarar verdiği açıkça ortadadır. Tüm bu mermer ocağı faaliyeti neticesinde söz konusu şirketler zenginliğine zenginlik eklerken köy halkı, türlü sağlık sorunlarına, çoraklaştırılmış tarım arazilerine ve tahrip edilmiş meralara mahkum edilecektir.”

Toprağımıza, suyumuza, kekiğimize, yaylamıza düşmanlar. 

Toprak, su, kekik, yayla.. bunlar vatanın ta kendisi işte. 

Onlar vatana düşman.

Sosyal ağlarda paylaşın