Ülke ve Dünyadan Gözaltılara Tepki

28 ekim ve 29 ekim günlerinde tüm ülkede emekçi, sanatçı, akademisyen, avukat, genç yaşlı 100’ü aşkın gözaltı yaşandı. İpini koparmışçasına saldıran AKP iktidarının polisleri gözaltılara devam ediyor. İşkenceli gözaltılara ülkeden ve dünyadan yapılan açıklamalar, eylemler ile tepkiler gösteriliyor.

Ülke ve Dünyadan Gözaltılara Tepki

Türkiye:

Halk Cephesi:

Tutsaklıklar ve şehitlikler pahasına devrim yürüyüşümüzü sürdürdük. Mahir’ den Dayı’ya bizi bugünlere taşıyan emperyalizme ve faşizme karşı değişmeyen uzlaşmaz tavrımız oldu. İdeolojik netliğimiz, ideolojik bağımsızlığımız, ideolojik kararlılığımız ışığında devrim ve sosyalizm yürüyüşümüzü sürdürüyoruz!

Halk Cephesi Teslim Alınamaz!

Dev-Genç:

İlan ediyoruz ki; bizi halk çocuklarından halkı örgütlemekten alıkoyamazsınız! Akrepleriniz, Tomalarınız, ağır silahlarınız ile gelin! Halkı savaştırmaya savaşı halklaştırmaya devam edeceğiz! Gözaltında tutulan tüm devrimciler serbest bırakılsın!

Halkın Hukuk Bürosu:

Demokratik hak ve özgürlükler için mücadele veren insanların bu şekilde gözaltına alınması, siyasal iktidarın korkularının ne kadar büyüdüğünü göstermektedir. Adaletsizliklerin arttığı noktada siyasal iktidar çareyi halka ve devrimci insanlara saldırmakta bulmaktadır.Gözaltılara karşı tüm demokrat, duyarlı kamuoyunu ve halkımızı dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz

Alibeyköy Halk Cephesi :

Hiçbir güç bizi bu yoldan döndüremeyecek ıslah olmayacak yola gelmeyeceğiz ve adalet talebimizi haykırmaya, bizim olanı savunmaya devam edeceğiz.

Esenyurt Halk Cephesi :

Baskınlar, Gözaltılar, İşkenceler Bizi Yıldıramaz!

Korkunuz Büyük Daha Da Büyüteceğiz!

Bu direnişlerin hazımsızlığını yaşayan faşizm bir kez daha yenilecektir. İnsanlarımızın başına gelecek her şeyden bu operasyonun talimatını verenler sorumlu olacaktır.Baskınlar, Gözaltılar, İşkenceler Bizi Yıldıramaz! Faşizme Teslim Olmayacak, Omuz Omuza Direneceğiz! Yoksulların Öfkesini Örgütleyeceğiz!

İkitelli Halk Cephesi:

Tutuklamalarla Halk Cephelileri yıldıramazsınız! Yıllardan beri halk için savaşan, mücadele eden, devrim inancıyla kuşanmış Halk Cepheliler bedel ödemekten bir adım geri durmamıştır. Çünkü bizler biliyoruz ki;

Yalnız değiliz! Tüm dünya halklarıyla birlikteyiz.

Okmeydanı Halk Cephesi :

Savaşta her zaman ideolojik üstünlük önemlidir. Bizde bu üstünlük olduğu sürece ve teslim olmama geleneğimiz sürdüğü sürece her zaman yenilmeye mahkumsunuz! Bizi bitiremeyeceksiniz.

Gazi Halk Cephesi :

AKP faşizmi emperyalizmin çöplüğüne battıkça saldırıyor. Baskılarınız saldırılarınız Emperyalizmin çöplüğünde kaybolmanızı engelleyemeyecek. HALKA VE DEVRİMCİLERE SALDIRMAKTAN VAZGEÇİN.

Çayan Halk Cephesi :

Devrimciler, faşizmin her derinleşen krizi, her siyasi çıkmazı, her politik yenilgisi sonrası devlet geleneği haline gelmiş alçak saldırılarla yine-yeniden karşı karşıya kalmaktadır bugün.

KOMPLOLAR BOŞA ÇIKACAK, HALK CEPHESİ DİZ ÇÖKMEYECEK!

Bir Mayıs Halk Cephesi:

Tüm saldırılarınız boşa onlarca yüzlercemizi de gözaltına alsanız, tutuklasanız yönetememe krizinizi gizlemeyeceksiniz! Çünkü AKP uşakları bir avuç, biz ise milyonlarız. Bugüne kadar yüzlercemizi bir anda tutukladınız katlettiniz ama bizi bitiremediniz. Yine bitiremeyeceksiniz!

Avrupa :

Yunanistan Özgür Tutsakları :

Faşizm örgütlenmeyin diyor. Çünkü faşizm örgütlü bir halkı yönetemez. Halkın istediği tam bağımsız, demokratik ve halkın adaletinin hüküm sürdüğü bir ülkedir. Böyle bir ülke kurmamızı engelleyemeyeceksiniz.

Biz, hakkında arama kararı çıkardığınız 120 kişi değil, milyonlarız.

Yunanistan Halk Cephesi:

Baskılarla Gözaltılarla 83 Milyon Halkı Teslim Alamazsınız.

Korkaksınız, Katilsiniz, Acizsiniz, Saldırılarınızla Yaptıklarınızın Hesabını Vermekten Kurtulamayacaksınız.

Avrupa Halk Cephesi :

Faşizm bilsin ve görsün ki, yok etmek istedikleri her yerdedir ve hiç bitmeyecektir.

Faşizm bilsin ve görsün ki, gözaltına aldıkları, yalnız değildir ve kalmayacaktır.

Tüm dünya halkları bilsin ve görsün ki, dünyanın Türkiye’sindeki adalet ve özgürlük mücadelesi, devrim mücadelesi sürüyor ve asla bitirilemez.  

Avusturya Halk Cephesi :

Adaletsizliğinizi, kanunsuzluğunuzu anlatmaya devam edeceğiz. Saldırılarınız,

Baskılarınız, baskınlarınız, göz altılarınız, tutuklamalarınız bizleri yolumuzdan vazgeçiremeyecek ve

Adaletli, eşit, özgür bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Belçika Halk Cephesi :

Devrimcilere saldırınız beyhudedir. Zulmünüze karşı direnmeye dün nasıl teslim alamadıysanız bugün de alamayacaksınız. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Baskılar bizi yıldıramaz.

Avrupa Halk Meclisleri:

Emperyalistlerin ve faşistlerin Anadolu’nun ve dünyanın direnen damarını teslim alması mümkün değildir.  Bu damar her geçen gün büyüyerek tüm Anadolu ya ve dünyaya egemen olacaktır.  Korkuları bundandır.  Sömürücü ve zalimlerin korkularını büyüyerek zafere yürümek ise bizim görevimizdir.

Avrupa Alevi Halk Meclisleri:

Bu gözü dönmüş saldırı Adalet mücadelesi etrafında gelişen ve Ölüm Orucu direnişinin zaferini hazmedememenin sonucu olduğu herkesçe bilinmektedir.

Ancak korkunun acele faydası yoktur. Son direnişimizin bir kez daha gösterdiği gibi emperyalizm ve faşizm yenilecek Anadolu toprakları tüm haklarıyla özgürleşecektir. Buna hiçbir gücün engel olma şansı yoktur. Faşist AKP’nin hiç yoktur. Faşist AKP yönetemeyen krizi derinleştikçe saldıracak o saldırdıkça devrimciler direnecek ve giderek tüm halkımızı kapsayan daha güçlü direnişler gösterecektir.

İngiltere Halk Cephesi :

Adalet için Koçak Mustafa’sını şehit veren bu halk bu saldırılarınızla da teslim alınamayacak… Halkın hesap sormasından, direnişlerden güç almasından korkuyorsunuz. Korkun! Korkularınızda haksız değilsiniz. Ancak bu saldırıların halkı devrimcileri yıldıramayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz sizlere!

Almanya Halk Cephesi :

Yalanlarınız, komplolarınız, saldırılarınız sizin başınızı daha hızlı yiyecek …O yüzden devam edin saldırılarınıza… Sizde bu saldırganlık oldukça bizde direniş bitmez! Bu hukuksuz, bu mafyavari yöntemlere son verin!

Dortmund Halk Cephesi :

Derinleşen yönetememe krizlerinde halkın haklarını savunanları susturmak yani halkımızı daha fazla köleleştirmek istiyorlar. Halkın olduğu her yerde direniş ve mücadele de devam edecek.

Mannheim Halk Cephesi :

Halk düşmanısınız, hainsiniz, korkasınız, alçaksınız. Kaybetmeye mahkumsunuz. Efendilerinizin talimatıyla yeni komploların peşindesiniz.

Gözaltılar Derhal Serbest Bırakılsın!

Ulm Halk Cephesi :

AKP faşizmi yönetememe krizinde battıkça Devrimcilere saldırıyor.

Hiçbir güç Tarihsel haklılığımızın önüne geçemez, korkuyla kurduğunuz Yalan İmparatorluğunuzu, Suni Dengenizi Başınıza yıkacağız.

Berlin Halk Cephesi :

Zulüm ile abad olanın sonu berbat olurmuş.

İşbirlikçi faşist AKP’nin de sonu berbat olacaktır. Ne, tüm halkı düşman bilip saldıran Soylular, ne de bir başkası önüne geçebilir bu sonun. Korkuları bundandır.  Sömürücü ve zalimlerin korkularını büyüteceğiz.

NRW Halk Cephesi :

100 kişi değil 1000 kişi de tutuklasanız; 200 kişi değil 2000 kişiyi de aranır duruma düşürseniz, bu değişmeyecektir. Bu sizin değişmez kaderinizdir. Yenileceksiniz! Vatanımızdan defolup gideceksiniz! Başka çareniz, başka yolunuz yoktur!

Stuttgart Halk Cephesi :

Halk Cephesi’nin gücü ideolojik netliğindedir. Bu ideolojinin ismi Marksizm-Leninizm’dir. Bu ideolojiyi yok edemeyecekler. Bu ideolojiyi yok edemedikleri sürece, hiç bir faşist terör devrimcileri bu topraklardan silmeye yetmeyecektir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.