“Uçağın düşürüldüğü iddiası Tahran’a karşı psikolojik bir savaştır”

İran’ın hava sahası içerisinde, ABD üslerine füze fırlatıldığı saatlerde düşen Ukrayna’ya ait yolcu uçağının tartışmaları sürüyor.

Kanada Başbakanı Ukrayna’ya ait yolcu uçağının İran’dan fırlatılan füze ile düşürüldüğünü iddia etmişti. Başbakan  Justin Trudeau, Kanada istihbaratının elinde Ukrayna uçağının İran’a ait füze ile kazara vurulduğuna dair kanıtlar olduğunu açıkladı.

Ukrayna’ya ait uçağın vurularak düşürüldüğü ana ait olduğunu ileri sürdüğü video görüntülerini CNN’de doğru olduğunu iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump da kısa süre önce yaptığı açıklamada, İran’da Ukrayna uçağının “yanlışlıkla” düşürülmüş olabileceğini kaydetmişti.

Aynı anda Trump, Trudeau ve CNN’in aynı şekilde olduğunu savunduğu uçağın düşmesi olayı ile ilgili İran Hükümet sözcüsünden açıklama geldi.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii “Uçağın düşürüldüğü iddiası Tahran’a karşı psikolojik bir savaştır” açıklaması yaptı.

Ali Rebii

İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızayifer de Tahran’da düşen yolcu uçağının vurulmadığına dair ellerinde ikna edici deliller bulunduğunu ve bunları paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Ukrayna uçağının İran’dan atılan füze ile düşürüldüğü görüşünü destekleyen videoları tüm dünyada yayınlayan medyanın, İran’ın bahsettiği ikna edici delilleri yayınlayıp yayınlamayacağı merak ediliyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.