Eva Morales Hakkında Kırmızı Bülten

Bolivya’da ekim ayında seçimleri kazandıktan sonra ABD destekli muhalefetin örgütlediği darbe sonrası ülkeyi terkeden Morales hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Kurulan hükümetin İçişleri Bakanı Arturo Murillo yaptığı açıklamada, Uluslararası Polis Teşkilatı’nın (Interpol), Bolivya hükümetinin talebi üzerine Bolivya eski Devlet Başkanı Evo Morales için uluslararası tutuklama emri çıkardığını söyledi. 

Seçimlerden sonra çıkan olaylarda Morales henüz Bolivya’da iken polis ve asker evini, ofisini basmıştı. Mevcut Geçici Hükümetin İçişleri Bakanı Arturo Murillo, Morales’in ülkede kalıp mücadele etmek yerine Meksika’ya kaçmasını özellikle işlediği konuşmasında “Seni bekliyoruz, gel korkma seninle ilgileneceğiz, sana koruma vereceğiz. Sana hiçbir şey olmayacak ama bu ülkede hesap verebilir olmalısın, bu bizim için önemli” ifadelerini kullanarak Morales’i korkak gibi göstermeye çalışması dikkat çekti.

Avrupa’nın ve özellikle ABD’nin desteklediği darbe, seçimleri kazanan Morales’in sahip olduğu çok büyük halk desteğine rağmen “başarılı” oldu. Darbeye karşı sokağa çıkan halk Morales’i sahiplendi. Morales’in istifa etmesi ve hemen ardından ülkeyi terk etmesi ile sakinleşen eylemler, kurulan geçici hükümet ile de durdu. Henüz hangi tarihte yapılacağı belli olmayan seçimlere Morales aday olmayacağını açıkladı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.