Tutuklu Gazeteciler İçin Kampanya

Haberin Var mı İnisiyatifi #BuKumpasıGörmüştük etiketiyle bir kampanya baslattı. “MİT kanuna muhalefet” iddiasıyla tutuklanan gazetecilere destek .kampanyası başlatarak “Tutukluluk cezaya dönüştürüldü” açıklamasında bulundu.

Libya’da hayatını kaybeden bir MİT mensubunun cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları ve bu haberlere gazeteleri ve haber sitelerinde yer verdikleri gerekçesiyle altı gazeteci tutuklu yargılanıyor. İddianamede gazeteciler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 329/1. maddesi ve Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27. maddesi gereğince cezalandırılmaları isteniyor.

Tutuklanan gazeteciler Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılın ile Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel dir. Yedisi gazeteci sekiz kişi hakkında hazırlanan iddianameyi, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti.

Haberin Var mi İnisiyatifi su açıklamada bulundu:

“İktidara yakın isimler yine bu kumpaslara bugün olduğu gibi çanak tutmuştu. Başlatılan kumpas soruşturmalarıyla sabahın köründe kapıya dayanan polisler, bugün de arkadaşlarımızın kapısındaydı.
“Daha önce de haberlerle iftiralar atarlardı, bugün de canlı yayınlardan, ayan beyan çekilen görüntülerden ‘casusluk’ iftirası atıyorlar.
“Gazeteci Barış Pehlivan cezaevinde darp edildi. Yok denilen delil ortaya çıktı. Bile bile suçun üstünü örttüler.
“Daha önce de iddianameler daha avukatlar bile görmeden iktidara yakın yayın organları tarafından servis ediliyordu yine öyle oldu. Ve yine tutukluluk cezaya dönüştürüldü.
“Biz bu kumpası daha önce de görmüştük. Sırf gazetecilik yaptılar diye kumpaslarla cezaevlerine gönderilen arkadaşlarımız için #BuKumpasıGörmüştük etiketiyle dayanışmaya davet ediyoruz.”
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.