Tutsak Yakını İdi, Şimdi, Bir Kızı Bir Oğluyla Birlikte TUTSAK!

Fahrettin Keskin bir TAYAD’lı.

Yine bir başka TAYAD’lı İsmail Kara ile birlikte önceki gün (21 Ağustos), AKP Faşizmi tarafından tutuklandılar. Şu anda yıllardır mücadele ettiği bir F Tipi Hapishanesinde. Şimdi o da Silivri Hapishanesi’nde tecritte.

TAYAD, bu topraklarda 12 Eylül 1980 askeri cuntasından bu yana, susmayan, susturulamayan bir ses. Sayısız kez dernekleri basıldı, kapatıldı… Ama hiçbir iktidar onları yok edemedi.

Fahretin Keskin ve İsmail Kara da işte bu susmayan sesin emekçilerinden ikisiydiler. Fahrettin Keskin, TAYAD‘la iki çocuğunu tutsak verdiğinde tanıştı. Bir kızı, Yıldız Keskin ve bir oğlu, Ufuk Keskin, yıllardır tutsaklar. Ufuk Keskin, bir hasta tutsak.

Fahrettin Keskin, onlar için başladığı mücadelesini, tüm özgür tutsaklar adına bir mücadele olarak sürdürdü ve sürdürüyor.

Kendisi öncesinde bir polisti. TAYAD‘la birlikte halkın mücadelesinde saf tuttu.

İKİ “YAŞLI” TAYADLI’DAN NEDEN KORKUYORLAR?

İsmail Kara 72, Fahrettin Keskin ise 76 yaşında.

AKP faşizmi, onlardan, onların bir parçası olan Kara ve Keskin’den öylesine korkuyor ki, 70’ini aşkın bu iki insanı tutukladı. İsmail Kara ve Fahrettin Keskin, ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım’ı sahiplenmek için Tekirdağ Şehir Hastahanesi’ne giderken gözaltına alınıp tutuklandılar.

Tek neden tabii ki bu değildi. Yıllardır sindirilemeyen iki TAYAD‘lı oldukları için tutuklandı onlar. Fahrettin Keskin, defalarca gözaltına alındı bugüne kadar… polis tarafından kaçırıldı… Ev hapsi verildi. Ama o her seferinde, TAYAD‘lı olmanın onuru ve gururuyla, TAYAD‘lı olmanın sorumluluğuyla tutsakları sahiplenmeye devam etti. Asıl tutuklanma nedeni işte budur!

Fahrettin Keskin, TAYAD‘ın 30. Yıldönümünde şöyle demişti: 12 Eylül faşizmine karşı birlikte direndik. 90’ların kontrgerilla saldırılarına karşı direndik. 2000’lerin F Tipi tecrit saldırılarına direndik. AKP faşizmine karşı direnmeye devam ediyoruz…” İşte Keskin’in asıl tutuklanma nedeni.

Sosyal ağlarda paylaşın