Türkiye’nin dört bir yanında direnişler büyüyor ..

Türkiye’nin dört bir yanında direnişler büyüyor ..

Üreten biziz yiyen onlar ..

Milyonlarca insanı açlığa mahkum eden bu düzen sadece maaşlarına zam istedikleri için işten atılan Migros işçileri direniyor !

Esenyurt Migros Depo işçileri yaklaşık üç haftadır depo önünde direniyor. Birçok ilde onlarca Migros mağazasında yapılan kasa kilitleme eylemleri, boykot çağrıları ile direnişi büyüten DGD-SEN’e üye işçiler bugün Migros patronu Tuncay Özilhan’ın evinin önündeydi. TOMA’ların, onlarca polis aracının yığıldığı Özilhan’ın evinin önünde 100’e yakın işçi ve DGD-SEN genel başkanı ve sendika yöneticileri yüzlerce polis tarafından işkenceyle, ters kelepçeyle gözaltına alındı. Sendika yöneticileri darp edildi. Saatlik 4 lira, bir ekmek parası zam istedikleri için iş durduran Migros işçisi 257 kişi, Migros patronu Tuncay Özilhan ve USGrup Patronu Veysel Cingöz işbirliğiyle işten çıkarıldı. İşçiler bugün söz değil, artık taleplerimiz kabul edilsin diyerek Migros patronu Tuncay Özilhan’ın evinin önüne gittiler. Oradan Özilhan’a “hakkımızı alana kadar buradan gitmiyoruz” dediler. Ancak Özilhan kendisi lüks villasından çıkıp işçilerle görüşmek yerine evinin önüne yığdığı polis barikatıyla işçilerden ne kadar korktuğunu göstermiş oldu.

Migros işçilerinin serbest bırakılması için dayanışmanın büyütülmesi gerekiyor. Migros direnişinin zaferle sonuçlanması isci sınıfının mücadelesini büyütecektir.

Migros işçileri derhal serbest bırakılsın!

Yaşasın direniş yaşasın Zafer .!

Sosyal ağlarda paylaşın