Lugansk ve Donesk’e emperyalist saldırı

İşbirlikçi Ukrayna yönetimi ve emperyalizmin Donesk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’ne yönelik saldırıları sürüyor. Bugün iki ülkeye de saldırılar gerçekleşti.
Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin büyük kentlerinden biri olan Luhansk yakınlarındaki bir gaz boru hattın patlama meydana geldi.Yapılan saldırıda yaralıların olduğu bildirilirken can kaybı olup olmadığı konusunda net bilgi henüz yok.

Son Dakika: Donetsk’in merkezinde şiddetli patlama

Donetsk’in merkezinde Hükümet Binası önünde, Halk Milisi İdare Başkanı Denis Sinenkov’un aracı patlatıldı. Saldırıda Denis Sinenkov’un şans eseri hayatının kurtulduğu belirtildi.
Donesk’in sınır bölgelerinde Ukrayna ordusunun provokatif hareketliliği her gün arttırılırken, Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin,”Ukrayna ordusu, sabotajcılar girebilsin diye cephe hattında zayıf yerlerimizi arıyor.” ifadelerini kullandı. Verdiği demeçte Puşilin sabotaj eğitimini emperyalist uzmanlar tarafından verildiğine vurgu yaptı.

Yapılan saldırılar hakkında Ukrayna yönetimi ilgilerinin olmadığını dile getirdi. ABD başkanı Biden’den gelen açıklamada ise saldırıların Rusya’nın Ukrayna “işgalini” haklı çıkartmak için Rusya yanlıları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

ABD ve AB emperyalistleri, Donesk ve Lugansk’a tertipledikleri saldırılara Rusya’nın tepki vermemesi için provokasyon eylemlerinin Rusya yanlıları tarafından tertiplendiği yalanını söylüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock basına yaptığı beyanatta “Bu kriz bir Ukrayna krizi değil, bu bir Rusya krizi” diyerek emperyalizmin saldırganlığına karşı Rusya’nın aldığı almaya çalıştığı önlemler “kriz” olarak adlandırılıyor. Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin ve Donesk Halk Cumhuriyeti’nin halkını ve topraklarını koruması, işbirlikçi Ukrayna’nın saldırılarına direnmesi “saldırganlık” olarak gösteriliyor.
Sinsice ve kontrgerilla yöntemlerle Ukrayna her türlü provokasyonu, sabotaj, katliamı yapacacak ama Donesk, Lugansk kendini savunmayacak! İstenen bu. Emperyalist medya tüm dünyaya yaymaya çalıştığı yalan Donesk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’ne yapılan saldırıların Rusya yanlıları tarafından gerçekleştirildiği.

Putin’in ile Fransa pazarlığı

Fransa dışişleri bakanı, Macron’la görüşmesinde Putin’in Rusya Federasyonu Komunist Parti tarafından Duma’ya sunulan Donesk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin tanınması önergesini onaylamayacağını söylediğini iddia etti. Bu iddiadan hemen ardından yaşanan saldırılar sonrasında emperyalistlerin korkusu Putin’in vaadini yerine getirmemesi, ve bölgede yaşanan saldırılara karşı pasif kalmayacağı. Saldırıların süreceği çok açık. O yüzden Rusya’nın Donesk ve Lugansk’a Ukrayna’nın saldırıları arttığında bu iki yeni Halk Cumhuriyeti’nden yana tavır alacağından endişe duyan ABD ve AB yöneticileri yaptıkları yalan açıklamalarla bu olasılığın önünü almaya çalışıyor.

Ukrayna ve Emperyalistlerin tanımadığı Donesk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti sürekli olarak Ukrayna tarafından taciz ediliyor, sınırlarının içinde katliamlar gerçekleştiriliyor. Bugün yaşanan saldırılar ve sınır bölgesindeki hareketlilikten sonra Donesk ve Lugansk’tan Rusya’ya sivil halk tahliyesi yapılıyor.

Son dakika: Lugansk'ta şiddetli patlama
Lugansk’ta yaşanan saldırıdan sonra gelen görüntülerden…
Sosyal ağlarda paylaşın