Türkiye’deki Tutuklu Avukatlar ile Dayanışma Komitesi Açıklama

DAYANIŞMA YAŞATIR, BİZ ONLARI YAŞATMAK İÇİN ZULMÜN BAŞKENTİ AP ÖNÜNDEN BİR KEZ DAHA TÜRKİYE FAŞİZMİNE SESLENİYORUZ!

Halkın avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal Adalet için ölüm orucu direnişlerine devam ediyorlar.

Dünyada başka bir örneği olmayan direnişleriyle halkımızın adalete açlığını hücre hücre eriyen bedenleriyle gidermeye çalışıyorlar. Ebru Timtik ölüm orucu direnişin 199. Aytaç Ünsal 168. gününde.

Adalet savaşçılarımızın dünyanın dört bir yanına sesleri ulaştı. Ulaştırmaya devam ediyoruz.

Bizlerde bugün burada zulmün başkenti olarakta bilinen AKP Faşizmine desteğini gerektiğinde ise esirgemeyen Avrupa Parlamentosu önündeyiz!

Neden AP önü?

Hemen ilerimizde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AİHM olarakta bilinen ve Avrupa kurumları bulunmaktadır. Türkiye faşizmini destekleyen, her tür imkanları sunan gerektiğinde de maddi-manevi veya akıl hocalığı yapan Avrupa emperyalizmin merkezinde toplanmış bulunmaktayız bugün.

Türkiye’de AKP faşizmin baskıcı, katliamcı, adaletsiz ve hukuksuzluğuna karşı dur demek, ADALAT istemiyle halkın avukatları Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik, aynı şekilde halkın onurlu evlatları devrimci tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakaya başlattıkları ölüm orucu direnişinde kritik aşamalara gelmişlerdir.

Zulmün başkenti Strasbourg’tan tekrar bir kez daha sesleniyoruz ölüm sınırına yaklaşmış, halkın temel hak ve özgürlük duyguları olan ADALET istemi için direnen direnişçilerin talepleri kabul edilsin.

Adalet istemi tüm dünyadaki ezilen, yok sayılan mazlum halklar için başta olmak üzere herkese için gereklidir!

Bu uğurdu mücadele veren, bedel ödeyen halkın avuakatları bedenlerini halkımız için siper etmiş ve ölüm sırındalar. Halkımız O’nları devletin nerede baskın, gözaltı, tutuklama kararı olduğunda haklarımızı savunmak için yer aldıklarıyla bilir. Halkımız O’nları Soma, yoksul emekçi halkımızın iş katliamlarında, Berkin Elvan, Kürd halkımıza yönelik katliam davalarında halkı sahiplenmekten bilir…

Adalet istemek suç değildir.

Aynı şekilde iki koca yürekli devrimci tutsak, adalet istemiyle 151 gündür bedenlerini ölüme yatırmış. Didem Akman ve Özgür Karakaya ölüm sınırına yaklaşmış ve onları faşizmin hücrelerinde ölüme terk etmeyeceğiz. Bulunduğumuz her yerde seslerine ses katmak direnişi büyütmek için eylemlerimize devam edeceğiz. Talepleri taleplerimizdir! Talepleri kabul edilsin.

Zulmün başkenti AP önünde tüm barolara, avukatlara, Demokratik kitle örgütleri, sendika, kurum ile kuruşlara sesleniyoruz. Direnmek suç değildir. Adalet istemek suç değildir. Direnenlerin sesine kulak verip yaşatmak için seslerine ses katmak zorunluluğumuz olduğunu unutmayalım.

Başta ülkemiz olmak üzere, Fransa, Almanya, tüm Avrupa’da, ABD’den tüm dünyada yaşanan adaletsizlere karşı ADALET istemimiz sürecektir.

Bir kez daha vurgulayarak; Halkın Avukatı Aytaç Ünsal için adalet istiyoruz!

Halkın Avukatı Ebru Timtik için adalet istiyoruz.!

Halkın onurlu evladı Didem Akman için adalet istiyoruz!

Halkın onurlu evladı Özgür Karakaya için adalet istiyoruz!

Türkiye’deki Tutuklu Avukatlar ile dayanışma Komitesi

Comité de liberté pour les avocats emprisonnés en Turquie

@libertepourlesavocatsenturquie – 19 Temmuz 2020 Strasbourg -France


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.