Adaletsizsiniz! Ebru ve Aytaç’ı öldürtmeyeceğiz!

Av. Ebru Timtik, ‘adil yargılanma’ talebiyle başladığı ölüm orucunun 200. gününde

200. Günde Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında yüzler haykırdı:

Adaletsizsiniz! Ebru ve Aytaç’ı öldürtmeyeceğiz!

Devrim şehitlerinin aileleri ve tutsak aileleri, Ebru’nun açlığına yaptıkları 1 günlük destek açılık grevleri, çektikleri fotoğraf ve videolarda dile getirdikleri adalet talebi ile katıldılar. 

Şehit ailesi Kezban Bektaş ve ailesi, Ölüm Orucu Gazisi Mehmet Güvel, Şehit ailesi Nurcihan Ortakçı, Şahanların direnişçi babası Kemal Gün, TAYAD’lı Türkan Katırcı ve daha birçok tutsak yakını…

Ankara TAYAD’lılar destek videoları yayınladılar. 

Ebru’nun ailesi de açlığına ortak oldu. 

Ebru Timtik’in teyzesi Yıldız Deniz bir günlük destek açlık greviyle Ebru ve Aytaç’ın açlığına ortak oldu. Bir diğer kuzeni 3 günlük açlık grevinde olduğunu açıkladı.

Dayısı bugün Ankara’da gerçekleştirilen Yargıtay’a dilekçe göturme eykeminde gözaltına alındı. 

Ebru’nun kuzeni Seda Kanat: ‘Ebru Timtik Ölüm Orucunda! Bugün 200. Günü! 200 gündür aç! Bende onun açlığına ortak olmak için bir günlük açlık grevindeyim.’ açıklamasını yaptı. 

Ayrıca Halkın Hukuk Bürosu emekçisi Gülser Sarıgül Av. Ebru Timtik’in ölüm orucunun 200. gününde 1 günlük destek açlık grevi yaptı. 

Devrimci Tutsak Musa Aşoğlu’ndan 1 Günlük Destek Açlık Grevi

Junge Welt Gazetesinde Özgür Tutsaklar Musa Aşoğlu Ve Erdal ...

Almanya- Hamburg’daki Billwerder hapishanesinde bulunan devrimci tutsak Musa Aşoğlu Ebru Timtik’in Ölüm Orucu’nun 200. günü için 1 günlük dayanışma açlık grevine katılacağını söyledi.

Devrimci Tutsak Erdal Gökoğlu 30 günlük açlık grevi yaparak ölüm orucu direnişçileri dayanışmasını gösteriyor.

İstanbul’un direnişçi mahallesi K.Armutlu halkı da Ebru Timtik’in Ölüm Orucunun 200. Gününde bir günlük destek açlık grevi yaptılar. 

Direnişler Meclisi bileşenleri Yüksel Caddesinden, Düzce’den, Bakırköy’den ses oldular 200 günlük açlığa… 1 günlük ag lerle, açıklamalarında anlatarak eyleme katıldılar. Alev Şahin, Merve Demirel, Acun Karadağ, Nursel Tanrıverdi, Mehmet Dersulu, Nazan Bozkurt…

Aydın ve Sanatçılar Ebru’nun 200. Açlık gününde, taleplerin kabul edilmesi ve Ebru’nun yaşaması için çağrı yaptı. 

Efkan Şeşen 3 günlük açlık grevi ile Ebru’nun açlığına ortak oluyor.

Grup İsyan Ateşi de bir çağrı yaptı: ‘Devrimci tutsaklar Didem Akman, Özgür Karakaya, Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın sesine ses katmak için yarın 1 günlük açlık grevi yapacağız. Tüm dostları direnişle omuz omuza durmaya çağırıyoruz.’ dediler. 

Grup Yorum bir video yayınladı ve 6 üyesiyle 1 günlük destek açlık grevinde olduğunu duyurdu.

Sanatçı Cevahir Canpolat, facebook üzerinden Ebru, Aytaç, Didem ve Özgür’ün talepleri kabul edilsin içerikli bir çağrı paylaştı. 

Hukukçular meslektaşlarına sahip çıkıyor

ÇHD ve ÖHD’nin de aralarında olduğu Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, adil yargılanma talebi ile ölüm orucundaki 200. gününü geride bırakan Ebru Timtik’i Silivri’de ziyaret etti. 

Van’da bulunan avukatlar ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’le dayanışma mektubu gönderildi.

Mersin Adliyesi önünde avukatlar açıklama yaptı.

Resim

Van ÖHD’li avukatlar ölüm orucundaki direnişçilere mektup ve kart yazdılar.

Resim

İstanbul, Ankara, Antep, Adana gibi büyük baroların başkanları çektikleri video ile Ebru’nun ölüm orucunun 200. gününe ulaştığını duyurdu ve Yargıtay’a derhal dosyayı hukuki bir şekilde sonuçlandırma çağrısı yaptı.

Avrupa 

Belçika; video ile duyuru yapan Belçika Gençlikten 5 kişi, Ebru’nun açlığına 1 günlük destek ag ile katıldılar.  Belçika’dan bir başka destek de geleneksel halk sofrası pikniğine katılanlar kitleden geldi. 40’a yakın kişi 20 temmuz pazartesi günü destek açlık grevi yapacağını çektikleri bir video ile duyurdu.

Belçika’nın Verviers şehrindeki Alevi Derneği ve Kürt Derneği de yaptıkları çağrı ile Ebru Timtik’in ölüm orucunun 200. günü için 1 günlük açlık grevi yapmaya davet etti.

Avusturya Adalet ve Özgürlük İnisiyatifinin, 200. Gün için yaptığı  1 günlük sembolik açlık grevine Süryani Halk Meclisi ve Emperyalist Savaşa Karşı Birlik-Suriye’den Elinize Çekin de destek verdi.

  • Ek olarak twitter, facebook başta olmak üzere sosyal medyadan birçok bireysel ve kurumsal çağrı ile, hastag paylaşımları ile 200 günlük açlık teşhir edildi. Adalet ve adil yargılanma talebi sahiplenildi. 
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.