Türkiye’deki Açlık Grevleri AP Komisyon Toplantısında

Avrupa Parlamentosu’nda dönemsel olarak yapılan İnsan hakları komisyonu toplantısında Grup Yorum gündeme geldi.

Toplantının Türkiye bölümünde konuşmacı olarak yer alan Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik, yaptığı konuşma ile grubunun son yıllarda yaşadığı baskı ve yasakları anlattı. Cibelik Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile Helin Bölek’in sürdürdükleri ölüm orucu ve talepleri üzerine bilgiler verdi. 

Yargılanma sürecinden de söz eden İhsan Cibelik, adil bir yargılanmanın olmadığını, dosyada tanık ifadesinden başka delil niteliğinde belge olmadığınısöyledi ve davanın 26 Mart tarihine ertelendiğini hatırlattı.

Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor konuyla ilgili söz alarak “Türkiye’de herkes terörist sayılabilir” dedi. 

Komisyon toplantısının bir başka davetlisi de Türkiye’deki ÇHD ve HHB duruşmalarının takipçisi olan Belçikalı Avukat Sibylle Gioe idi.
Avukat Gioe, tanıklık ettiği duruşmaları ve tanıştığı avukatların tutsaklıklarını anlatarak, 3 Şubat tarihinden bu yana Aycan Çiçek, Ayşegül Çağatay, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Oya Aslan ve Selçuk Kozağaçlı’nın adalet talebiyle açlık grevinde olduklarını belirtti. 

Komisyon üyesi milletvekilleri, asistanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden yaklaşık 100 kişinin dinleyici olarak katıldığı toplantı 18 Şubat tarihinde Brüksel’de gerçekleşti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.