Türkiye Barolar Birliği Başkanı Savunma Yürüyüşünü Hedef Aldı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının „savunmayı savunuyoruz“ adı altında başlattıkları Ankara’ya Savunma Yürüyüşü’nü hedef aldı. CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu ‘Burası Hafta Sonu’ programına konuk olan Feyzioğlu “Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım.” diyerek dikkat çekti.



Program’da Türkiye Barolar birliği Başkanı olarak kullandığı dikkat çekici sözlerinden hariç, baro başkanlarının yürüyüşünü de “kendince” değerlendirdi. “Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım…Sayısı 5 bin avukatı aşan barolarda çoklu baro kurulsun sadece fikir olarak öne atıldı. Teklif yok bakın…” sözlerini kullandı.

Hukukçu Kisveli Yalancı, Tetikçi


İstifasını isteyen ve olağanüstü genel kurul toplamasını talep eden baroları işaret eden Feyzioğlu, katıldığı proğramda Grup Yorum´u savunan avukatları da hedef aldı. Dinleyin bakın hukukçu kisveli tetikçi neler döktürmüş. Görün bakın işkencecilerin dahi kuramayacağı cümleleri baş yardakçı adayı Feyzioğlu nasıl kurmuş: “İki tane alçak, savcımızı şehit ettiler. Bir müzik grubu var. Ama bu müzik grubu bir konserine savcımızı şehit eden katillerden birinin ailesini telefonla bağlıyor. ‘Hepimiz Şafak Yayla’yız’ diye sloganlar… ‘Şafak sizinle gurur duyardı’ diye konuşmalar. Bu müzik grubu terör örgütünü övdüğü için konser yapılmasına izin verilmiyor. Yargıya gidersiniz, dedikleri doğru değilse kaldırtırsınız. Ama bu müzik grubunun açlık grevi yapan solisti oldu, diye İstanbul Baro Başkanı her gün gittiği Adliye’ye adı verilen şehit savcıyı öldürenlerin ardından ‘sadece türkülerini söylemek istiyordu’ diye ağıt yakması normal mi? İstanbul’un 48 bin avukatından kaçı buna ‘normal’ der. Savcıyı şehit edenler kahraman ilan edilmez” dedi.


Fevzioğlu, Baro başkanlarının yaptıkları savunma yürüyüşü hakkında bir televizyon programında kullandığı sözlerle açıkça AKP iktidarı yandaşı olduğunu belli etti. Avukatlar ve baro başkanları, hem Erdoğan’ın Avukatlar kanununda getirmek istediği teklifi hemde şu an Türkiye’deki hapishanelerde bulunan avukat mesteklaştarı için direniyor. Feyzioğlu bu konuşmalarıyla adaletin yanında olmadığını, AKP faşizminin yanında durduğunu gösteriyor. Barolar Birliği Başkanı olarak Halkı ve Adaleti savunmadığını bundan önce defalarca kez yaptığı gibi yine açık bir biçimde belli etmiştir. Feyzioğlu değil Barolar Birliği Başkanı, değil bir baro başkanı kötü de olsa bir hukukçu bir avukat dahi olamayacağını bildiğinden çareyi AKP yalakalığı yapmakta buluyor. Ve bu konuda değme AKP yardakçılarına taş çıkartıyor. İzleyelim görelim; AKP iktidarı kendisine hangi makamı layık görecek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.