Türkan Albayrak Direnişte 200Gün

15 Ağustos 2018 tarihinde Sarıyer ilçe sağlık müdürlüğünden AKP tarafından KHK ile işinden atılan Türkan Albayrak 3 Eylül’den beri direnişte.

AKP HÜKÜMETİ TARAFINDAN TAM ÜÇ KEZ İŞİNDEN ATILDI

Daha önce çalıştığı Türk Telekom’da haklarını aradığı ve tacize karşı çıktığı için 2004 yılında işten atıldı.

Bu hukuksuzluğa karşı direndi ve açtığı davayı kazandıktan sonra 2005 yılında ise Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde ise başladı.

2005 yılında Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde işe başlatılan Albayrak, sendikaya üye olduğu için 2010 yılında tekrar işten atıldıktan sonra bu kez sadece mahkeme yolunu seçmemiş, Paşabahçe Hastanesi önünde çadır kurarak 118 gün boyunca direnmiş ve işini tekrar kazanmıştı.

2018 yılında yine aynı hükümet tarafından bu kez de Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki işinden Güvenlik ve Arşiv Araştırması sebep gösterilerek tazminatsız atılan Türkan Albayrak 3 Eylül 2018’den itibaren Sarıyer Kaymakamlığı önünde eylemini sürdürüyor.

200 gündür direnen Türkan Albayrak 103 kez gözaltına alınmış ama tekrar direniş alanına geri dönmüştür.

Direnişinin 200 gününde bir hashtag eylemi başlatarak onu destekleyen herkes twitter yoluyla seslerini duyurdular.

Paylaşılan bazı tweetleri yayınıyoruz:

Nihat Behram (Şair, yazar, gazeteci)

Zalimler hem suçlu hem güçlü! Türkan Albayrak hem haklı hem “suçlu”! Gel de adaletten söz et! İki günün biri gözaltına alsalar da direndi inadına! Direncinde yücelerek çarpan adalet isteğinin nabzıdır, çarpılıp batacak olansa zorbalık! @trkn1964 #TürkanAlbayrakDirenişte200Gün

Defne Halman (Tiyatro ve Sinema Sanatçısı)

#TürkanAlbayrakDirenişte200Gün KHK’yla işinden atılan Türkan Albayrak evinde çürümek yerine direnmeyi seçti. Ekmeği, onuru için 200 gündür direniyor. Bugün 103. kez gözaltına alındı. İşini istemek suç değildir. Mücadelesine destek olalım. Sesine ses olalım. Yalnız bırakmayalım.

Nuriye Gülmen (Akademisyen)

#TürkanAlbayrakDirenişte200Gün Türkan Abla üç kez işinden atıldı. Bir kez mahkeme kararıyla, bir kez direnerek ekmeğini geri aldı. İkinci kez ekmeği için direniyor. Ve her gün gözaltına alınıyor. Biliyoruz, kazanacak.

Acun Karadağ (Öğretmen)

#TürkanAlbayrakDirenişte200Gün Türkan Albayrak her yerde, her direnişte vardı. Bir kadın direniyor, bir işçi direniyor. 200 gündür işini geri istiyor. Buna kulaklarımızı tıkayamayız.

Mehmet Dersulu

“Ve dövüşebilirim… Doğru bulduğum, haklı bulduğum, güzel bulduğum her şey ve herkes için. Yaşım başım buna engel değil!” Nâzim Hikmet #TürkanAlbayrakDirenişte200Gün

Alev Şahin (Mimar)

#TürkanAlbayrakDirenişte200Gün Düzçeli bir kadın direniyor, direndikçe öğretiyor, öğrettikçe umudu büyütüyor! @trkn1964

#TürkanAlbayrakDirenişte200Gün 200 gündür işi için direniyor Türkan Albayrak. Biz de bu onurlu direnişini selamlıyoruz.

Canan Badem (Akademisyen)

#TürkanAlbayrakDirenişte200Gün Türkan Albayrak’ın işini geri verin.

Meltem Selvi (Öğretmen)

Seçimlerde AkP’yi zayıflatmak veya yokbetmek için en güçlü adaya oy vermenin çözüm olduğunu sanıp başka çözüm var mı diye soranlar; Pusulamız Türkan Albayrak! Çare direnmek! #TürkanAlbayrakDirenişte200Gün

Bizlerde Gerçek Haber Ajansı olarak dünyada ve elbette Türkiyede tüm direnenlerin yanında olduğumuzu buradan belirtmek isteriz.

Türkan Albayrak 54 yasında olmasına rağmen bugün şunu çok iyi göstermektedir hak verilmez alınır ve Faşizme karşı mücadele etmenin tek yolu alanlarda direnmektir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.