Paris Barosu Devrimci Avukatlar için serbest bırakılma çağrısında bulundu


Devrimci avukatların silivri mahkemesini takip eden Paris Barosu bir açıklama yayınlayarak devrimci avukatların derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını istedi. Açıklamada şöyle denildi:


Bir yıldan fazla bir süre boyunca gözaltında tutulan 6 avukat da dahil olmak üzere 18 avukat, Silivri (Türkiye) cezaevi kampüsünde çok ağır cezalara çarptırıldı.

18 avukat Türk makamları tarafından “terör örgütü üyesi” olmakla suçlandı. Türkiye’deki en eski avukat derneği (CHD) yakın zamanda cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshetti.

Duruşma 18 Mart’ta başladı ve 21 Mart’a kadar devam etti. Bu sahte yargılamanın 2. gününde savunma, tanıkların iddialarına itiraz edemedi, savunma hakları ihlal edildi. Daha da kötüsü, mahkeme odanın tahliye edilmesini emrederek duruşmaya devam etmek istedi.

Duruşmanın üçüncü gününde, bir adım daha atıldı. İstanbul’daki 37. ceza mahkemesi davaları vaktinden önce sona erdirdi ve savunma avukatlarını dinlemeye bile gerek duymadan avukatlara 18 yıl hapis cezası verdi.

Türk meslektaşlarına yönelik çeşitli davaları takip eden Paris Barosu, mesleğini icra etmeyi hedefleyen avukatlara karşı bu skandal adaleti kınar.

Paris Barosu, cesur meslektaşları ile dayanışmasını gösterir ve onların derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını ister.

Paris Barosu

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.