Türk Tabipleri Birliği: ”Kararlar sağlıkla ilgili değil sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda alınıyor”

Türk Tabibler Birliği (TTB) korona raporu hazırlayarak son iki aydaki gelişmeleri, salgının son durumunu değerlendirdi. TTB Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu Üyesi Kayıhan Pala raporu değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

“AVM’ler açılıyor ama parklar kapalı. Bu durum bize kararların sağlıkla ilgili veriler ışığında değil, sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda alındığını düşündürüyor”

Pala ayrıca “Türkiye, semptom gösteren yaklaşımıyla ancak bir test yapmaya yönelmiştir. DSÖ’nün, TTB’nin en başından beri önerdiği sağlık çalışanları ve diğer risk gruplarının test yapılması yaklaşımını benimsememiştir. Türkiye’de yalnızca test sayısı ilan ediliyor, kaç kişiye test yapıldığını bilmiyoruz”  diyerek bu yöntemle virüse yakalananların ve ölümlerin olduğundan daha düşük gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise raporun sunumunda iktidarın süreci ”yönetememesi” üzerine şu değerlendirmede bulundu:

 “Sağlık Bakanlığı’nın kendi “bilimsel danışma kurulunun” mu, “Bakanlık bürokrasisinin” mi ya da bir başka “yetkili kurulun” mu verdiğinin tam olarak bilemediğimiz ülkemizdeki 81 milyon yurttaşımızla birlikte sahada olan hekim ve sağlık çalışanlarını doğrudan etkileyen ve bazılarının sonuçlarından kaygı duyduğumuz kararlarla salgın yönetimine devam ediliyor”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.