Turan Aktaş ve Şişli Belediye İşçileri Ankara’ya Yürüyor

645 Gündür işi, ekmeği, onuru için direnen Turan AKTAŞ, Salih ŞAHİN ve Ramazan ÇELİK 15 eylül 2021 tarihinde direniş alanları olan Şişli Belediyesi Önünden Ankara’ya yürüyecek.

Turan Aktaş, belediyedeki alacakları ve işe iadesi için dava açtı. Davayı kazanmasına rağmen mahkeme kararı uygulamadı.

Şişli Belediyesi’nin iştiraki Kent Yol’da çalışırken diğer arkadaşlarıyla eşit haklara sahip olmak için “alacak” davası açan, ardından da iş sözleşmesi feshedilen çöp kamyonu şoförü Turan Aktaş işe iade davasını kazandı ancak mahkeme kararı halen uygulanmıyor. Aktaş, “Yerel mahkemenin kararı kesinleşti fakat belediye almamakta direniyor. Onlar işe alana kadar belediye önünden ayrılmayacağım” dedi ve tam 645 gündür direniyor.

Turan Aktaş, Atlas isimli taşeron şirketten Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan Kent Yol şirketine Nisan 2018 tarihinde geçiş yaptı. Aktaş, diğer arkadaşlarıyla eşit ücret talebinin belediye yönetimi tarafından kabul edilmemesinden dolayı belediyeye ve Kent Yol’a “alacak” davası açtı. İstanbul 2. İş Mahkemesi, Aktaş için “alacak” ve “işe iade” kararı verdi. Karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Hukuk Dairesi tarafından onandı.

Fakat mahkemenin kararı onanmasına rağmen hala işine iade edilmeyen Turan Aktaş Şişli belediyesinin işten attığı diğer direnişçi işçiler, Salih Şahin ve Ramazan Çelik ile Ankara’ya yürüyüş başlatacaklar. 15 eylül başlatacakları yürüyüşe çağrı yapan direnişçiler, ” Tüm Halkımızı, emek dostlarını,direnen işçilerin yürüyüşüne destek olmaya çağırıyoruz!” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın