Cengiz Holdinge bir kıyak daha…

AKP iktidarı halkı soymaya devam ediyor. Tüm AKP’liler bulundukları makamın çapına göre çalma çırpma faaliyetlerini sürdürürken, en utanmaz ve en doymazı olan AKP şefi Erdoğan gizli kasası, gizli ortağı Mehmet Cengiz’in şirketine bir “kıyak kararname”  daha çıkarttı.  Kararname ile Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır işletmeleri vergi muafiyetinden tut, işçi prim muafiyetine kadar milyarlık ayrıcalık sağlandı.

Üç kuruş elektrik parasını ödeyemeyen yoksulun kapısına haciz yollayan, vergisini geciktiren küçük esnafın gırtlağına çöken, kredi borçlarını ödeyemeyen köylünün çiftçinin ineğini, traktörünü haczeden AKP iktidarı kendi çevresine, yandaşlarına, gizli ortaklarına her türlü talan imkanı sunuyor.

AKP şefi Erdoğan tarafından alınan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararın ek kısmında proje kapsamında; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisna ve iadesi, vergi indirimi (vergi indirim oranı: yüzde 100, yatırım katkı oranı yüzde 80, yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100), azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl süreli SGK işveren primi desteği, 10 yıl süreli gelir vergisi stopaj desteği, azami 20 milyon TL tutarında ve 5 yıl süreli nitelikli personel desteği, 75 milyon TL ile sınırlı 10 yıla kadar enerji tüketim harcamalarının yüzde 50 oranında enerji desteği ve yatırım yeri tahsisi teşvikleri sağlanacak.

Sosyal ağlarda paylaşın