TTK Genel Müdür Yardımcısı, Amasra’daki bilirkişi raporunu reddetti !

TTK Genel Müdür Yardımcısı Amasra’da yaşanan maden katliamı ile ilgili bilirkişi raporunu reddederek, “havalandırmadan kaynaklanan bir kaza olmadığını” iddia etti. TTK Genel Müdür Yardımcısı, sorumlusu olduğu katliam ile ilgili raporu kabul etmeme hakkını kendinde bulabiliyor. Normal bir işleyişe sahip bir sistemde, böylesi bir katliam sonrası derhal görevden alınması gereken bürokratın sorumlusu olduğu katliamla ilgili hazırlanan raporu alması normal olmazdı. Pişkinlik, katliamcılık, sömürü öyle bir boyut almış ki AKP Türkiye’sinde… Katledilen işçilerin adaleti katliamdan sorumlu kişiye bırakılmış yani!

Reddettiği bilirkişi raporuyla ilgili TTK Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, “Öngörümüz, kendi incelemelerimizle birlikte, havalandırmadan kaynaklanan bir kaza olmadığı.” dedi. Ne kadar rahat değil mi ? Öngörüymüş ! Bilirkişi araştırmış (ki o bilirkişi raporunun da ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ancak) ama o öngörmüyormuş. Yok yok. Havalandırmadan olmazmış. Havalandırmadan olsa kendisinin az da olsa sorumluluğu olur. “En iyisi sen havaya bak, işçilerin kusurunu araştır…” da demiştir buna emin olun. AKP eğer bu bilirkişiye soruşturma açarsa kimse şaşırmasın.

Böylesine pişkin bir müdür yardımcısını bu görevde olmasının sebebi madencilik konusundaki bilimsel birikimi değil, AKP’nin hizmetinde olmaktır. Böylesi bir katliamda da hem kendisini hem de veli nimeti AKP iktidarını korumak ise asıl bu görevde olmasının sebeplerinden en önemlisi…

Katilamdan sorumlu bir diğer yönetici Karadon Müessese Müdürü Fazıl Uncu ise “Ön bilirkişi raporuna çok takıldığınızda bazı şeyleri kaçırırız. Metan hep 4,5’te patlar üzerinden gidiyoruz. Ama yanma ihtimali var” diye konuştu.

Kazaya ilişkin ön bilirkişi raporunda ise “Yetersiz ve etkisiz havalandırma sistemi olayın meydana gelmesindeki en temel unsurdur” tespitine yer verilmişti.

Sosyal ağlarda paylaşın