TTB: 310 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) koronavirüs salgınında 310 sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. TTB tarafından yapılan açıklamada, ”Şu ana dek 310 sağlık çalışanı başkalarının canını kurtarmaya çalışırken kendi canından oldu” ifadeleri kullanıldı.

Önce kendi canlarını kurtarmanın derdinde olan AKP iktidarı sağlıkç emekçilerini hastalıkla olan mücadelesinde yalnız bıraktı. Halk hastalıkla boğuşup onar onar ölürken AKP iktidarı ölüm sayısını gizlemenin, hastalığa yakalananlara ilaç satarak tatlı kârlar elde etmenin hesabını yaptı. Tabi buna ek olarak da yasaklar ile halkın yaşamını daha da yaşanmaz hale getirdi.  Polisini halka ceza yazması için seferber etti. Milyarlarca TL ceza keserek halkı soydu.  

Özetle halk için hiç bir şey yapmadı.

Korona salgınının başından beri 310 sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini duyuran TTB yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İlk vakanın açıklandığı 11 Mart’tan bu yana 310 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi. TTB tarafından yapılan açıklamada, ”Öfkeliyiz çünkü ölüyoruz” denildi.

”Öfkeliyiz; Çünkü Tükendik! Çünkü şu ana dek 310 sağlık çalışanı başkalarının canını kurtarmaya çalışırken kendi canından oldu. Öfkeliyiz çünkü ölüyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.