Trump’tan Ceza Tehdidi… Başka Ne Bilirler Ki?…

Floyd’un katledilmesine karşı eylemlerin hala sürdüğü Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde federal mahkeme binasının ateşe verilmesinin ardından Trump, halkı hapis cezasıyla tehdit etti.

Federal binalara zarar verenlerin “en az 10 yıl hapis cezasıyla yargılanacağı” tehdidinde bulunan Trump, konuya ilişkin açıklamasında şöyle dedi:
“Portland’daki federal mahkeme binasına ya da herhangi bir eyaletimiz ve şehrimizdeki herhangi bir federal binaya vandallık yapan ya da zarar veren anarşistler, provokatörler ya da protestocular, son dönemde onayladığımız Heykeller ve Anıtlar Kanunu çerçevesinde yargılanacaktır. EN AZ 10 YIL HAPİS CEZASI. Bunu yapmayın!”

Bir süre önce, çeşitli ülkelerle birlikte, ABD’de de ırkçılığın ve köleciliğin temsilcisi olan burjuva politikacıların, generallerin heykellerine yönelik eylemler gündeme gelmiş ve ABD buna karşı yeni cezalar içeren bir kanun düzenlemesi yapmıştı. Şimdi bu kanun Floyd’un katledilmesine karşı adalet isteğiyle eylemlerini sürdüren halka karşı kullanılmaya çalışılıyor.

Sömürücü egemen sınıflar, yine her zaman olduğu gibi, halkın adalet talebini karşılamak yerine, ırkçı polis cinayetlerine ceza uygulamak yerine, bu ırkçı cinayetlere karşı eylemler gerçekleştiren halka ceza vermeye kalkıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.