ABD’de Federal Mahkeme Binaları Ateşe Verildi

Minnesota eyaletinde siyah Amerikalı George Floyd’un 25 Mayıs’ta polis tarafından katledilmesine karşı başlayan eylemler, protestolar sürüyor.
Protestoları sürdüren halk, 19 Temmuz’da Portland’daki Federal Mahkeme Binasını ateşe verdi. 26 Temmuz akşamı da California’nın Oakland kentindeki bir federal mahkeme binası ateşe verildi, bir polis merkezi tahrip edildi ve polise havai fişek fırlatıldı.

Halk, Floyd’un katledilmesinden bu yana, katillerin yargılanması, resmi devlet ırkçılığına son verilmesi için hiçbir adım atılmaması nedeniyle, özellikle hukuk ve adalet kurumlarını hedef alıyor. Halk adalet talebini, düzenin hukuk kurumlarına yönelik eylemleriyle ortaya koyuyor.
Eylemler sürerken, Trump’un gönderdiği Federal Kuvvetler göstericilere saldırdı, polis protestoculara biber gazı sıktı.

ABD Başkanı Trump’ın eyaletlere federal kuvvet göndermesiyle protesto eylemleri daha da arttı. Trump’ın eyaletlere terör estirmek için ilave birlikler göndermesine bir çok belediye de karşı çıkıyor.

Portland, Seattle, Chicago, Kansas City, Albuquerque ve Washington DC belediye başkanları, kararın yasa dışı kabul edilmesi için Kongre’ye başvurdular. Fakat Beyaz Saray, Portland’a 50 federal kuvvet daha göndermeye hazırlanıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.