Trump: “Google ABD ordusuna bağlılığını taahhüt etti”

Google CEO’su Sundar Pichai ile görüştükten sonra, açıklamalarda bulunan Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Açık bir şekilde çok iyi giden Google başkanı Sundar Pichai ile bir araya geldim. Tamamen ABD ordusuna bağlı olduğunu taahhüt etti, Çin ordusuna değil” dedi.
Tüm dünyada değişik alanlarda milyarlarca kişinin kullandığı Google
ABD başkanının açıklamasıyla bir kez daha tartışmaların odağına yerleşti… Ancak bu işbirliğinin ve ABD ordusuna bağlılığın hangi alanlarda ve nasıl gerçekleştiği ise açıklanmadı..
Google kullanıcı bilgilerinin izinsiz olarak kayıt altına alınması ve paylaşılması konusunda sıkça eleştiriliyor. Trump’ın bu açıklaması kullanıcı bilgilerinin Amerikan Ordusu ile paylaşıldığı ve sadece ticari kurumlarla değil askeri kurumlarca da kullanıldığının bir ispatı niteliğinde.
Daha önce de Google çalışanları, kurumun ABD ordusu için yapay zeka çalışmalarında yer alması dolayısıyla Google’dan istifa etmişti.
Google çalışanları bir bildiri yayınlayıp söyle demislerdi:
“Teknolojilerimizin ahlaki sorumluluklarını üçüncü taraflara yükleyemeyiz. Google’ın belirlenen kuralları bunu açıkça ortaya koyuyor. Kullanıcılarımızın her biri bize güveniyor. Bunu asla tehlikeye atmayın, asla. Bu teknolojiyi, ABD hükümetinin askeri gözetleme faaliyetlerine yardımcı olmak için kullanmak ve bunun neden olacağı potansiyel ölümcül sonuçlar kabul edilemez.”
Bazı Google çalışanlarının bu tepkisine rağmen kurum ABD ordusuyla çalışmaya devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.