“70 Yaşındayız ve Eylem Hakkımızı Savunuyoruz”

Fransa’da sürmekte olan Sarı yelekliler eylemlerinin sonuncusunda yine polis şiddeti yaşandı.  23 Mart günü Nice şehrinde gerçekleşen eylemde 73 yaşındaki bir bayan ağır yaralandı.

Nice’de Sarı yelekliler eylemlerinde bugüne kadar hiçbir çatışma yaşanmamışken, Belediye başkanı Estrosi şehrin büyük kısmında gösteri yasağı koydu.

Eylem için toplanan kitleyi dağıtmak için müdahale eden polislerin önünde bulunan Geneviève Legay düşerek kafasını çarptı ve yerde hareketsiz kanlar içinde kaldı. Nice bölgesinin Attac (küreselleşme karşıtları örgütü) sözcüsü olan Genevieve’in elinde barış bayrağı vardı.

Olaydan 2 gün sonra  tepkiler üzerine bir gazeteye konuşan Cumhurbaşkanı Macron, her zaman olduğu gibi üstenci bir şekilde, küçük gördüğü eylemcilere kendince akıl verdi.  

Macron, “bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum ve biraz da sağduyu diliyorum“dedi ve yetinmedi “Eğer zayıfsanız ve itilme olasılığınız varsa, yasaklanan bölgelere gitmezsiniz” diye ekledi.  

Boyun Eğmeyen Fransa hareketinden Jean-Luc Mélenchon Macron’a şöyle seslendi “Sayın Macron, Nice’li Genevieve’lerimizin sizin küçümseyici derslerinize ihtiyacı yok. Ondan çok şey öğrenebilirsiniz. O başkalarının da selameti için savaşıyor. Ya siz kimin adına ona saldırıyorsunuz?” 

Ayrıca Attac hareketi bir video ve bir açıklama yayınlayarak « 70 yaşındayız ve öfkeliyiz. » dedi. 
Açıklamada ayrıca « 70 yaşındayız ve Macron yönetimi altındaki ülkemizde eylem yapmaktan korkmak istemiyoruz. Cumhurbaşkanı, Adalet bakanı, İçişleri bakanı kendi sorumluluklarını gizleyerek, halen hastanede olan Genevieve Legay’in sokakta olmaması gerektiğini ifade ederek suçluyorlar » denildi ve « Macron bey, sağduyu, gösteri hakkını savunmaktır» diye belirtildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.