Trump: “BİNLERCE AĞIR SİLAHLI ASKER GÖREVLENDİRİYORUZ”

ABD Başkanı Donald Trump, George Floyd’un katledilmesi üzerine halkın “Adalet Istiyoruz” ayaklanmasını “iç terör eylemleri” olarak niteledi ve bastırmak için binlerce ağır silahlı asker görevlendirdiğini duyurdu.

Trump bu açiklamarı yapmadan önce devriye attan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) memurlarının silahlarının ucunda susturucu takılmış oldugu görüldü.


Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde, George Floyd için düzenlenen protesto gösterilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapilan aciklamada başlayan ve ülke geneline yayılan kitlesel protesto gösterilerine müdahale için binlerce ağır silahlı askeri personeli ve güvenlik gücünü görevlendirdiğini duyurdu. Trump, gösteriler için de “Tüm bu olanlar, barışçıl protestolar değil, iç terör eylemleri, masum canların yok edilmesi. Masum bir insanın kanının dökülmesi insanlığa karşı utanç ve tanrıya karşı bir suçtur” sözlerini kullanmasi dikkat cekti.

Anadolu Ajansının aktardığına göre ABD Başkanı olarak görevinin ülkeyi ve halkını korumak olduğunu söyleyen Trump, “Ülkemizin kanunlarını korumak için bir yemin ettim. George Floyd’un gaddarca öldürülmesinden haklı olarak rahatsız olan Amerikan halkı için bu sözümü tutacağım. Yönetimim Floyd ve ailesi için adaletin yerini bulması sözünü yerine getirecektir. O bir hiç uğruna ölmedi” dedi.

Protesto gösterileri için de Trump, “Haklı haykırışların ve barışçıl gösterilerin, kızgın kalabalıklar tarafından bastırılmasına izin vermeyeceğiz.” ve Bazı eyalet yönetimlerini ve yerel idarecileri, “gerekli önlemleri almamak”la suçlayan Trump, iş yerlerinin yağmalandığını ve koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarının korkudan evlerinden çıkamadığını, Washington DC’deki önemli yapıların ve kiliselerin hasar gördüğünü savundu.Reklam

Trump´in açıklamasında dini sözler kullanması dini inanca sahip olan kişilerden destek almaya çalıştığının bir belirtisidir. Bu yöntem Erdoğan iktidarinda´da billinen bir durumdur.

EYLEMLERİ VE PROTESTOLARI “İÇ TERÖR” OLARAK NİTELEDİ

Trump, “Tüm bu olanlar, barışçıl protestolar değil, iç terör eylemleri, masum canların yok edilmesi. Masum bir insanın kanının dökülmesi insanlığa karşı utanç ve tanrıya karşı bir suçtur. Amerika’nın, yok edilmeye değil oluşuma, kibre değil operasyona, anarşiye değil güvenliğe, nefrete değil iyileşmeye, kaosa değil adalete ihtiyacı var” açıklamasında bulundu.

“TÜM KAYNAKLARI SEFERBER EDİYORUM”

Trump, “Mevcut tüm federal, sivil ve askeri kaynakları, yağmaları, yakıp yıkmaları bitirmek ve kanunlara uyan Amerikan halkının haklarını korumak için seferber ediyorum” diyerek eylemleri ve protestoları bastırmak istiyor. “Valiler ve belediye başkanları, şiddet olayları bitene kadar çok sayıda güvenlik gücü varlığı göstermelidir. Bir şehir ya da eyalet, sakinlerinin hayatlarını ve mallarını korumak için gerekli önlemleri almayı reddederse ABD askerini görevlendireceğim ve sorunu hızlıca çözeceğim” diyerek ekledi.

“BİNLERCE AĞIR SİLAHLI ASKER GÖREVLENDİRİYORUZ”

Başkent Washington´deki olaylar için de “Burada konuşurken, yağmaları, yakıp yıkmaları durdurmaları için binlerce ağır silahlı askeri personeli ve güvenlik gücünü görevlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Trump´in yapdığı açıklamasında tehidtlerin ardı arkası kesilmiyor. Eylemlerde ve protestolarda olan kişileri “SERT CEZALAR VE UZUN HAPİSLERLE KARŞI KARŞIYALAR” diyerek tehidte bulundu. “Masum hayatlara ve mallara tehdit oluşturanlar, gözaltına alınacak, tutuklanacak ve tam hukuk kapsamında yargılanacaktır. Bu terörün elebaşlarının şunu bilmesini istiyorum, sert cezalar ve uzun hapislerle karşı karşıyalar. Bu gruplar, Antifa ve bu şiddetleri yönlendiren diğer kişiler” diyerek ekledi.

Trump, konuşmasının ardından Beyaz Saray’ın yakınında bulunan ve gösteriler sırasında hasar gören St. Johns Kilisesi’nin önünde, elindeki İncil ile kameralara poz verdi. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.