Avrupa’da Mustafa Koçak ANMASI

Belçika Halk Cephesi Mustafayı 40. Gününde andı. Aileler bir araya gelerek Mustafayı anlatı ve Mustafa için bir şiir okudu. Mustafa Koçak´in annesi ve babasına da bağlanarak aileye destek verdi. Baba Hasan Koçak “Siz de bizim kızım, oğlumuzsunuz” diyerek acısını paylaştı. Belçika Halk Cephesinin açıklamasını ve Baba Hasan Koçak’la yapılan telefon görüşmesini paylaşıyoruz.

Hasan Kocak ile yapılan telefon görüşmesi:

“Belçika Halk Cephesi: Merhaba. Nasılsınız?

Hasan Koçak: Sağol. Teşekkür ederim. Siz nasılsınız?

Belçika Halk Cephesi: Teşekkür ederiz. Bizde iyiyiz. Biz bu gün Belçika’ nın bir şehrinde toplandık bazı arkadaşlarla. Mustafa için bir anma gerçekleştirdik. Onun için şehitlerimiz için bir saygı duruşunda bulunduk. Onun bize öğrettiklerini konuştuk. Onun bize miras bıraktıklarını konuştuk. Ailemizi de arayalım dedik. Hem arkadaşlarımızın söyleyecekleri vardır hem de sizin bize söyleyecekleriniz vardır. Siz de galiba bu gün bir şey düzenlemişsiniz galiba.

Hasan Koçak: Ayın ikisinde Mustafam ın kırkı var. Onun için hazırlık yapıyorlar. Keşke sizde burada olsaydınız. Birlik beraberlik iyi olurdu ama siz de orada gerçekten bize büyük bir moral, destek veriyorsunuz. Herkese teşekkür ederim.

Belçika Halk Cephesi: Biz de oradayız. Her zaman hep beraberiz zaten. Bizde yanınızdayız.

Zeynep Koçak : Hepinize merhaba.

Belçika Halk Cephesi: Merhaba Zeynep anne. Nasılsın?

Zeynep Koçak : İyiyiz. Teşekkür ederiz. Siz nasılsınız ?

Belçika Halk Cephesi: Çok teşekkürler. Biz de iyiyiz.

Zeynep Koçak : Sizi çok seviyoruz. İyi ki varsınız.

Belçika Halk Cephesi: Biz de sizi çok seviyoruz.

Zeynep Koçak : Biz de bugün Mustafa için Salı gün 40 ı var biliyorsunuz. En sevdiği börekten yapıyorum. Hiç birşey yapmadım bugün. Onun sevdiği börekten yapıyorum.

Belçika Halk Cephesi: Biz de Salı gününe hazırlıklar yapıyoruz.

Hasan Koçak : Çok sağolun . Biraz zayıf kaçıyor ama Mustafa çok seviyor.

Belçika Halk Cephesi: Ellerinize sağlık.

Hasan Koçak : Keşke burada olsaydık hep beraber. Umarım siz de İstanbul’a gelirsiniz. Size de kısmet olur yani.

Belçika Halk Cephesi: Umarım. Ne diyelim. Hasan amca, Zeynep anne ellerinizden öpüyoruz.

Zeynep Koçak : Biz de gözlerinizden öpüyoruz. İyi ki varsınız. Mustafa’nın adını her yerde duyuruyorsunuz. Mustafa’mla gurur duyuyorum. İyi ki benim oğlummuş. İyi ki benim canımmış. Onu çok seviyorum. Onu çok özlüyorum. Ama elden de birşey gelmiyor. Onun her şeyine saygı duyuyorum. Onu çok seviyorum. Sizi de çok seviyorum. İyi ki varsınız.

Belçika Halk Cephesi: Mustafa sadece ülkemiz halklarının değil tüm Dünya halklarının adalet savaşçısıdır. Hepimize yol gösterendir. Onurumuzdur. Ve siz ailesi olarak sizi gördük tanıdık. Her zaman onun ve mücadelesinin yanında yer aldınız. Onun adalet mücadelesinde hemen hemen her gün, her türlü bedeli göze alarak siz de sokaklardaydınız. Sizlerle gurur duyuyoruz.

Hasan Koçak : Gerçekten biz de sizle çok gurur duyuyoruz. Bir evladım gibisiniz. Siz hepiniz abim kardeşimsiniz. Küçükler bizim de evlatlarımız. Biz Mustafa’yla nasıl gurur duyuyorsak sizle de öyle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. İyi ki orada Mustafa’ nın sesine ses oldunuz. Yani öldü diye onu hiçbir zaman unutmayalım. Hep böyle olalım. Her sene. Her zaman. Mustafa’ yı kalbimizde yaşatalım.

Belçika Halk Cephesi: Mustafa hep yaşayacak. Tekrardan ellerinizden öperiz. Kendinize çok iyi bakın.

Hasan Koçak : Sizde. Sizi çok seviyoruz.

Belçika Halk Cephesi: Bizde.”


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.