TİSK’den Asgari Ücret Açıklaması

Patronlar örgütü, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, “İşverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda gayret göstereceğiz” dedi.


Milyonlarca emekçinin asgari ücretinin belirleneceği tarih yaklaşıyor. Her sene Aralık ayında toplanan asgari ücreti belirleme komisyonu milyonların ilgilendiren asgari ücreti belirliyor. Milyonlarca emekçi tek bir emekçinin olmadığı komisyonun belirleyeceği asgari ücreti dört gözle bekliyor.
Tarih yaklaştıkça patronlardan AKP iktidarına çağrılar yapılmaya başladı. Ülkemizin para babalarının, patron örgütlerinin merkezi yapılanması TİSK başkanı milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret ile ilgili kullandığı “işverenlere ağır maliyet” ifadesi, ülkemizde yaşanan her türlü yoksulluğun, açlığın, sefaletin, iş cinayetlerinin asıl sebebi.
Sanki ülkemizde onlarca yıldır asgari ücret emekçinin yüzünü güldürmüş gibi yapılan açıklamanın asıl amacı AKP’ye “asgari ücreti belirlerken patronları daha fazla düşünün” çağrısı yapmaktır. Dengeli asgari ücret diye bir şey olamaz. Ya patronlar sevinir ya işçiler. On yıllardır asgari ücret belirlendikten sonra tek bir kez bile emekçiler sevinmemiştir. Hep patronların yüzü gülmüştür. Ama buna rağmen gözü doymaz patronlar cephesinden yapılan açıklama, AKP iktidarına “daha fazla patronları düşünün” çağrısıdır.
Ülkemiz iş güvenliği konusunda dünya sıralamasında en altlarda, Avrupa’da ise en altta. Bu tablonun sebebi gözü doymak bilmez patronlar. Buna rağmen utanmazca düzenlenen İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada patron örgütü TİSK’in Genel Başkanı Akkol şu ifadelere yer verdi :
“Son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak kararın altına üçlü imza attık. Bu hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafı razı demek. Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz.”
Ne diyelim yalanınız batsın, gözünüzü toprak doyursun !

Sosyal ağlarda paylaşın