Timtik ve Ünsal’la İlgili Son Gelişmeler

Timtik ve Ünsal’la İlgili Son Gelişmeler

Aytaç Ünsal, Silivri Hapishanesi’ne Sevkedildi

Halkın Hukuk Bürosu’ndan dün akşam yapılan açıklamada, ölüm orucundaki avukatlardan Aytaç Ünsal’ın adli tıp kurumuna sevk edilmek üzere akşam saatlerinde Burhaniye Hapishanesi’nden, Silivri Hapishanesine getirildiği belirtildi.

*

Adil Yargılama Takip Merkezi’nden Açıklama 

İstanbul Barosu Adil Yargılama Takip Merkezi tarafından bir açıklama yapılarak, iki avukatın derhal tahliye edilmelerinin özgürlük ve güvenlik hakkının bir gereği olduğu belirtildi.

Adil Yargılama Takip Merkezi üyeleri, 24 Temmuz gününde, Av. Ebru Timtik’le Silivri hapishanesinde, Aytaç Ünsal’la ise Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde bir görüşme gerçekleştirdikleri belirtilerek, sürecin takipçisi olunduğu vurgulandı. 

Takip Merkezi’nin açıklamasında ayrıca şu belirtildi:  

“Ölüm orucu, her ne kadar ifade özgürlüğünün kullanımı kapsamında bir ifade biçimi olsa da özellikle ilerleyen safhalarda yaşam hakkını ve bu hakka kaçınılmaz bir şekilde bağlı olan tüm diğer hak ve özgürlükleri ciddi bir şekilde ilgilendiren bir husus haline gelmektedir. Ölüm orucu karşısında bu nedenle her zaman yaşamdan yana olmakla beraber, meslektaşlarımızın eyleminin anlamını, amacını ve mahiyetini idrak ettiğimizi de vurgularız.”  

*

DW Türkçe’de Ölüm Orucundaki Avukatlarla İlgili Haber 

Almanya haber kanalı DeutsscheWelle’nin Türkçe yayın bölümünde, dün, ölüm orucundaki avukatlarla ilgili bir haber yayınlandı. 

Haberde ölüm orucuna yol açan koşullar aktarılarak, “Ebru Timtik’in 90’dan 35 kiloya düştüğü, yürümekte zorluk çektiği” belirtildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.