Timtik ve Ünsal’ın Kaçırılmasına Tepkiler… “Zulmünüzü UNUTMAYACAĞIZ!”


AKP iktidarının Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’la ilgili tahliye yerine zorla müdahale kararı vermesine karşı tepkiler, açıklamalar, eylemler devam ediyor.
Dün bu konuda yayınladığımız habere ek olarak çeşitli kurumlar tarafından yapılan açıklamaları yayınlamaya devam edeceğiz:

Çağdaş Hukukçular Derneği:

Arkadaşlarımızın sağlık durumlarından endişeliyiz. Müdahale tehdidi altında, tek başlarına ihtiyaçlarını göremez oldukları raporluyken zayıf bünyeleriyle tüm gece tek başlarına bir odada tutuldular. Bu endişeyi gidermek, ihtiyaçlarını karşılamak için onlarla görüşmek istiyoruz.
Ebru ve Aytaç, tüm gece zorla müdahale tehdidi altında hastane odasında tek başlarına tutuldular. Tek başına ihtiyaçlarını göremeyecek olan iki arkadaşımız için yapılan refakatçi talebi gece boyunca reddedildi ve durumları hakkında net bilgimiz yok. DERHAL REFAKATÇİ SAĞLAYIN!
Mesai saati dışında tahliye kararına itirazlarını işleme koyduran, gece gündüz ayırt etmeksizin avukatları ofislerinden gözaltına aldıran savcılar, nöbetçi oldukları gün görev yerlerinde değiller diye refakatçilerinin Ebru ve Aytaç’ın yanına girmesine verilmiyor.

Avukat Aileleri: Zulmünüzü UNUTMAYACAĞIZ!

Neler gördük, neler yaşadık! Çok zalim de gördük! Ama Bayram arifesinde böyle zulüm! İki canı, iki avukatı ölüme gönderenler unutmayacağız! Zulmünüzü UNUTMAYACAĞIZ!
Ebru ve Aytaç yaşayacak, o kirli ellerinizi onlara süremeyeceksiniz!
Canlarımız, canlarımız onlar bizim… Çektiğimiz hasretlik, yaşadığımız adaletsizlikler… Gün gün açlıklarını sayıyoruz, aylardır canlarımız eriyor! Ebru ve Aytaç yaşamak istiyor, onlar adil, adaletli bir yaşam istiyor, hepimiz için, herkes için…
Çocuklarımızın işkenceye maruz kalmaması için el birliğiyle mücadele etmek zorundayız!

Barış Akademisyenleri:

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal adil yargılanma talep ettiler. Bu onların zaten hakkı. Adli Tıp Kurumu hapishanede kalmalarının uygun olmadığını açıkça belirtti. Buna rağmen, yakından tanıdığımız 37. ACM tahliye talebini reddetti. ZorlaMüdahaleDeğil Tahliye edilmeleri bir aciliyettir

Okmeydanı Kadın Komitesi:


Ebru Yaşasın! Aytaç Yaşasın! Onlar için hepimizin yapabileceği bir şeyler var: videolar çekelim, hastanelerin önüne gidelim, hastaneleri arayıp hukuka ve ahlaka aykırı olan zorla müdahale işkencesini teşhir edelim!
(Okmeydanı kadın komitesi tarafından Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın zorla müdahale için hastaneye kaçırılması üzerine yaptığı açıklamanın tam metnini ekte yayınlıyoruz)

Barış Atay:


Böyle aşağılık bir düzen işte. Katilsiniz hepiniz!

Leyla Güven:


Yetkililerdeki bu duyarsızlığın sonuçlarını maalesef biliyoruz. Daha 4 ay önce bedenini açlığa yatıran üç gencecik insanın ölümüne tanıklık ettik. İnsan hayatı siyasetler üstüdür. Yaşatmak toplumsal ve vicdani bir sorumluluktur. ZorlaMüdahaleDeğil Tahliye!

Orhan Aydın:


Daha önce zorla müdahale edilen 3 can toprağa düştü.. şimdi sıra iki avukata mı geldi.. neden gereğini yapmıyor-sunuz.. neden? ZorlaMüdehaleDeğil Tahliye

Partizan:


Zorla müdahale tehdidiyle hastaneye kaçırılan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın direnişini sahiplenmek için Sadi Konuk ve K.S. Süleyman Hastanesindeyiz. Avukatların direnişini sahiplenelim, zorla müdahale tehdidini kıralım!

TİHV-HRFT: (Türkiye İnsan Hakları Vakfı / Weqfa Mafê Mirovan a Tirkiyê / Human Rights Foundation of Turkey)


Adil yargılanma talep eden ve bu nedenle ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’a zorla müdahale kabul edilemez. Kişilerin sağlığı açısından zorla alıkoyma ve zorla müdahalenin geri dönülemez sonuçları olabilir. Ebru ve Aytaç geç olmadan tahliye edilmelidir.

Yeni Demokrat Kadın:

 
Özgürlüklerine kavuşmaları gerekirken işkence ile hastaneye kaldırılan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, ölüm orucunda kritik aşamadalar. Zorla müdahale ölüm demektir. Onlar ekmek ve su değil, adalet istiyorlar!
(Yeni Demokrat Kadın tarafından İstanbul-Esenyurt’ta Aytaç ve Ebru’nun taleplerinin karşılanması için yazılama yapıldı)

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu:


Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için ACİL ÇAĞRI: İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 18 avukat hakkında verdiği mahkumiyete kararı, siyasi saiklerle ve bütün usul ve kurallar ihlal edilerek verilmiş hukuksuz bir karardır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.