Avrupa Halk Cephesi’nden Kararlılık Çağrısı:

„AKP faşizmi, Halkın Avukatları’nı katletmekte, ne kadar pervasız ve kararlıysa, biz de onları yaşatmakta o kadar cüretil ve kararlı olmalıyız!“

 


Avrupa Halk Cephesi de ölüm orucundaki halkın avukatları, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın zorla müdahale için hastahaneye sevk edilmeleri üzerine bir açıklama yayınlayarak, AKP’nin pervasızlığına karşı, halkın da daha cüretli olmaları gerektiğini belirtti.
Açıklamada, Adli Tıp Kurumu’nun “Hapishanede kalmaları uygun değildir” raporuna rağmen, tahliye kararı verilmemesinin cinayetle özdeş olduğu belirtilerek şöyle denildi:
“37. Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu’nun raporu üzerine yapılan tahliye başvurusunu reddetti.


Ağır Ceza Mahkemesi, haklı, meşru, yasal tahliye talebini reddetmekle kalmayıp, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın HASTAHENEYE SEVKEDİLMELERİNE karar verdi.
Herkesin bildiği gibi, bu karar ZORLA MÜDAHALE kararıdır.
Bu karar, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ı katletme kararıdır.
Bugün artık faşistler dışında herkes biliyor ve kabul ediyor ki, zorla müdahale İŞKENCE’dir. Zorla müdahale, CİNAYET’tir.“

„Tepkilerimizi Ortaya Koymalıyız!“

 

Açıklamada „90 kilodan 35 kiloya düşmüş Ebru Timtik’in, 18… Gündür hücre hücre eriyen Aytaç Ünsal’ın zorla müdahale için hastahaneye sevkedilmesinin, onların katledilmesi kararı“ olduğu belirtilerek, buna karşı bir an bile durmaksızın tepkilerimizi ortaya koymalıyız çağrısı yapılıyor.
Bu çağrının devamında şöyle deniliyor:
„Unutmayalım; Mustafa Koçak, zorla müdahale işkencesinden kısa süre sonra şehit düşmüştür. Mustafa Koçak’ın vücudunda 73 serum yarası açıp onu katledenler, şimdi Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ı da katletmek istiyorlar.
Bunu izin vermeyelim.
Mümkün olan her yerde ve her biçimde sesimizi yükseltelim.


— Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları önünde eylemlerimizle, pankartlarımızla, açıklamalarımızla “katlettirmeyeceğiz!” diye haykıralım.
— Bildirilerimiz, afişlerimiz, duvar gazetelerimizle, AKF faşizminin iki halkın avukatını katletmek istediğini dünya aleme duyuralım.
— Maillerimizle, fakslarımızla, mektuplarımızla, telefonlarımızla, sms mesajlarımızla, AKP faşizminin Adalet Bakanlığını, Silivri Hapishane idaresini arayıp, Timtik ve Ünsal’ın yalnız olmadığını belirtelim. „

Zorla Müdahale İşkencesine ve Cinayetine Ortak Olanlar, Hesap Verecek!


Avrupa Halk cephesi tarafından yapılan acıklamanın son bölümünde, AKP ne kadar kararlıysa, ondan daha kararlı olunması gerektiği vurgulanıyor.
“Açlıklarıyla adalet mücadelesinin bayrağını yükseltiyorlar.
AKP faşizmi bu direnişi kıramamanın çaresizliği ve tahammülsüzlüğüyle saldırıyor.
AKP faşizmi, onları katletmekte, ne kadar pervasız ve kararlıysa, biz de Halkın Avukatları’nı yaşatmakta o kadar cüretil ve kararlı olmalıyız.“

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.