Timtik Ve Ünsal İçin 46 Ülkeden 11 Bin 633 İmza

Ölüm orucundaki tutuklu Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal için 20 Mayıs’ta başlatılan ımza kampanyasında taleplerinin kabul edilmesi için 46 ülkeden 11 bin 633 kişi imza verdi.

“Adil yargılanma” talebiyle başlattıkları açklik grevini ölüm orucuna dönüştüren tutuklu avukatlardan Ebru Timtik Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde 155. Gününde, Ünsal Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde 12. Gününde.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu adına açıklama yapan ÇHD üyesi avukat Çiğdem Akbulut, Timtik ve Ünsal’ın taleplerinin kabul edilmesine yönelik başlatılan imza kampanyası ilişkin açıklama yaptı.


“Yurtdışından kampanyaya katılanların sayısı 2051 oldu. Fransız bir öğrenciyi, Çinli bir işçiyi, İtalyan bir sağlık emekçisini, Belçikalı bir avukatı, Avusturyalı bir yargıcı bizlerle yan yana getiren, haksızlığın ve hukuksuzluğun korkunç boyutu ve yaşatmak konusunda içtenlikle paylaşılan sorumluluk duygusudur.
“11 bin 633 imzacı arasında 272 sağlık çalışanı, 2201 hukukçu, 103 akademisyen, 1180 işçi, 45’i yurt dışından olmak üzere 140 basın emekçisi, 297 sanatçı olmak üzere 801 ayrı meslekten imzacı bulunuyor. Tornacı, muhasebeci, pazarlama uzmanı, kuyumcu, taksi şoförü, öğrenci, emekli, ev emekçisi, yargıç, avukat, öğretmen, çağrı merkezi çalışanı… Her türlü meslek grubundan insanlar kampanyaya katkı sundu.”

Açıklamanın sonunda Akbulut, “Geç olmadan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal başta olmak üzere tutuklu avukatlar tahliye edilsin ve adil yargılama koşulları sağlansın” çağrısında bulundu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.