Ali Aracı: “Pir Sultanların Sözünden Korkarlar. Çünkü Söylediği Şey İktidara Karşıdır.”

Kasım 2016’da İstanbul Emniyetinin Okmeydanı’nda bulunan İdil Kültür Merkezine gerçekleştirdiği baskında Grup Yorum üyeleri gözaltına alınmıştı. Aralarında Ali Aracı, İnan Altın, Selma Altın, Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz, Helin Bölek, Abdullah Özgün çıkarıldıkları mahkemece “polise mukavemet ve hakaret etme, terör örgütü üyesi olma gerekçeleriyle tutuklanmıştı.

‘Terör örgütü’ üyesi iddiasıyla tutuklanan müzisyenlerden Helin Bölek, Bahar Kurt, Barış Yüksel, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı cezaevinden yaptıkları bir açıklama ile yaşadıkları baskılar, uygulanan konser yasakları, kültür merkezlerine yapılan baskınların son bulması için 17 Mayıs 2019 tarihinde ‘süresiz ve dönüşümsüz’ açlık grevine başladıklarını duyurmuşlardı.

4 Grup Yorum üyesi Ali Aracı, Sultan Gökçek, Bergün Varan ve Emel Yeşilırmak hala tutuklu bulunmaktadir. 

Grup Yorum “Halkın sanatını yapmak suç değildir…” diyerek Ali Aracın 09.06.2020 tarihindeki, saat 11.30’da Çağlayan 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bir video ile destek cağrı yaptı. Ayrıca Ali Aracı derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Yapılan destek videosunu paylaşıyoruz:

“- Türkülerden neden korkulur, sazdan sözden?

Ali Araci: Sazın söylediğinden korkarlar aslında, içeriğinden korkarlar.
Bu tarih, Yorum’un üstlendiği misyon, çok gerilere gider. Pir Sultanlardan bugünlere gelir. Pir Sultanların sözünden korkarlar. Çünkü söylediği şey iktidara karşıdır.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.