Serkan Küpeli 14 Aydır Tecrit Altında: TECRİT İŞKENCEDİR!!

Serkan Küpeli’ye uygulanan Tecrit Kaldırılsın!

Geçtiğimiz yıl Almanya’da tutuklanan anti- faşist Serkan Küpeli 14 aydır tecrit altında tutuluyor. Hamburg Dammtor Hapishanesi ve şimdi bulunduğu Düsseldorf Ratingen hapishanesinde 23 saat tecritte tek başına tutuluyor. 1 saatlik havalandırmaya bile tek başına çıkarılıyor. Eşi ve çocuğu ile sadece kapalı görüşte cam arkasında görüşebiliyor.

Direnişçilerden Ilgın Güler, Serkan Küpeli’ye uygulanan tecritle ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Serkan Küpeli 1 saat havalandırma hakkında tek başına havalandırmaya çıkarılıyor. Tek başına hücrede kalıyor. Yeni bebeği olan Serkan çocuğunu yalnızca mahkemede duruşmada gördü ve dokundu. Eşiyle yaptığı görüşler camın ardından yapılan görüşlerdir. Bu tecrit uygulamalarının kaldırılmasını istiyoruz. Defalarca kez tecrit için direndik biz Serkan”ın üzerindeki tecrit için de direneceğiz, tüm halkımızın Rattıngen hapishanesini aramasını ve Serkan üzerindeki tecritin kaldırılmasını istediklerini söylemelerini ve 11 temmuzdaki mahkememize destek vermelerini istiyoruz.”

Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi tarafından da Serkan Küpeli’ye uygulanan tecritle ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada tecritin devrimci tutsakları teslim alamayacağı belirtilerek şöyle denildi: 

“Halk düşmanı devletlerin devrimcilere uyguladığı insanlık dışı tecrit, insan iradesini fiziki ve ideolojik olarak yok etmeyi amaçlıyor. Fakat devrimci irade karşısında, düşmanın buna ulaşması mümkün değildir. Yarın mahkemesi olan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve aylardır tecritte tek başına tutulan Serkan Küpeli devrimci iradeye sahip özgür tutsaklardır. Faşist yasalar ve tecrit tutsaklarımızı teslim alamaz!

Tecrit insanlık suçudur!
Serkan Küpeli üzerindeki tecrit derhal kalkmalıdır!
FAŞİST 129, 129A ve B yasaları Kaldırılsın!
Anti-faşist ve devrimci tutsaklar Serbest Bırakılsın!
ADALET İSTİYORUZ!”

Sosyal ağlarda paylaşın