Tecavüzcü sapık serbest, ekmeği için direnen atık kağıt emekçileri tutuklu

Bugün iki mahkeme vardı ülkemizde.

İki mahkemede iki farklı, birbiri ile ilgisiz gibi görünen iki dava görülüyordu.  Biri bir tecavüzcü sapık ahlaksızın, diğeri ise ekmek tekneleri elinden alınarak açlığa mahkum edilmeyi kabul etmeyen 3 atık işçisi. Tek ortak noktaları AKP’nin mahkemelerinde yargılanıyor olmaları yani…

Bunlardan birincisi yani sapık tecavüzcü Musa Orhan’ın davasında bugün karar okundu. 10 yıl hapis cezası verilmişti. Şu nokta çok önemli ; sanık hakkında, nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediğinin sabit olduğunun anlaşıldığı yazılıydı savcının mütalasında ve mahkemede bu yönde görüş belirleyip ceza vermiş. Ancak AKP iktidarının mahkemelerinin sapıkları, tecavüzcüleri koruduğunun açık ispatı Musa Orhan’ın hala tutuksuz olması. EVET MUSA ORHAN HALA TUTUKSUZ !

Müşteki avukatlarının Musa Orhan’ın tutuklanması talebi ise mahkemece red edildi.

Diğer mahkemede ise 3 sanık vardı.

Atık kağıt işçilerinin 17 yıla kadar hapsi isteniyor

“şüpheli” sıfatlı Ahmet Karınca, Kamil Aytar ve Mahmut Aktimur ile kimlikleri tespit edilemeyen ve bu nedenle dosyaları ayrılan faili meçhul kişilerin söz konusu adreste bulunan kağıt ve hurda malzemeleri yakarak yangın çıkardıkları belirtildi. Şüphelilerin yangını söndürmeye çalışan kolluk kuvvetlilerine engel olmak için müştekilere taş attığı da kaydedilen iddianamede müştekilerin yaralanmasına neden oldukları ifade edildi.

Yani iddialar doğru bile olsa… ölen yok. Yaralanan yok. Kamu malına zarar verdikleri iddia ediliyor. Neyle uzaktan atılan bir kaç taş ile… Yani çok açık ki araçlarda da öyle ciddi bir zarar yok.

Ama savcı 3,6 yıl ile 17 yıl arası ceza istiyor.

Savcıdır ister diyebilirsiniz. Mahkeme başkanının vereceği karar belirleyicidir elbette. Doğrudur. Ancak adaletsizlik yargılanan atık işçilerinin tutuklu yargılanmasıdır. Böylesine basit, böylesine hunharca insanların hayatından aylar yılların çalınmasıdır adaletsizlik.

Musa Orhan’ın yargılanması için yaratılan kamuoyunun etkisinin belirleyici olduğunu unutmamak gerekir. Süleyman Soylu’nun sahiplendiği tecavüzcüye dava açmamak için her yola başvuran AKP yargısı artık gelen tepkiden sonra dava açmak zorunda kalmıştı. … sapık, tecavüzcü olduğu mahkeme tarafından da kabul edilen bir ahlaksızın tutuklanma talebi red ediliyorken, ekmek tekneleri elinden alınan emekçinin direnişi yargılanırken tutuklu olmaları.

AKP’nin tecavüzcüleri koruduğunun bundan daha açık ispatı olabilir mi acaba ?

Sosyal ağlarda paylaşın