TBB Seçimleri Yaklaştıkça Daha Fazla AKP’lileşiyor…

Türkiye Barolar Birliği genel kurulunun çalışmalarının yapıldığını ve ilk genel kurulda artık TBB başkanlığı görevinin sona ereceğinin farkında olan Metin Fevzioğlu AKP’ye yanaştıkça yanaşıyor.

Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Cihan Aydın, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 10 baronun olağanüstü kurultay için imza verdiğini belirtti. Bu rakam olağanüstü kurultay için yeterli rakam.

Düşmenin Sınırı, Çukurun Dibi Yok

Metin Fevzioğlu sözde Atatürkçü “laik” gelenekten gelen bir avukat.  Bu yönü ile kariyer yapan Metin Fevzioğlu 2013 yılından beri Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı yapıyor.

Bir dönem AKP’ye muhalif görüntü vermeyi bir şekilde muhalif görünmeyi becerebilmişti. Feyzioğlu bir Danıştay yıldönümü konuşması yaparken, AKP şefinin dişini göstermesi ile her şey değişti. Ödemek zorunda kalacağı muhtemel bedelden kurtulmak için deyim yerindeyse “kırk takla” atarak kendini affettirmeye çalıştı o günden sonra. Ama artık gelinen aşamada Fevzioğlu’nun durumu kendini AKP’ye affettirmenin ötesi bir hal almış durumda. Artık Metin Fevzioğlu kendini AKP’ye kabul ettirme çabası içerisinde.

TBB seçimleri yaklaştıkça kaybedeceğini düşündüğünden midir nedir, AKP’ye yanaşma hızını bir hayli yükseltmiş görünüyor.

En son Ağrı’da bir nikah törenine katıldı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın kıydığı resmi tören ayrıca dini nikah şeklinde de kıyıldı. “Laik” Baro Başkanı Feyzioğlu ayrıca dini nikaha şahitlik etti.

Sosyal medyada oldukça tepki çeken görüntülere nasıl gelindi:

Her şey Danıştay 146. Yıldönümü toplantısında konuşma yaptığı esnada konuşmasını Erdoğan’ın  bölmesi ile kendini belli etti.  O zaman başbakan olan Erdoğan tarafından  neredeyse azarlanan Fevzioğlu, Erdoğan’ın hedefinden kurtulmak için şekilden şekile girdi. Erdoğan’ın tüm politikalarını gizli veya alenen destekledi.

Nuriye Semih’in açlık grevleri ile ilgili yaptığı “Kimse benden Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı beklemesin” açıklaması ile faşizmin halka, emekçilere açtığı savaşta safını faşizmden yana seçtiğini en açık biçimde ifade ettiği açıklama olarak akıllarda yer etti.

52 baronun katılmayacağını yazılı olarak açıkladığı,  sarayda verilen adli yıl açılışına baroları temsilen (!) katıldı.

Geçtiğimiz hafta tüm aydın demokrat kesimin eleştirdiği “barış pınarı” isimli katliamcı işgal hareketini eleştirmek bir yana, desteğini sınıra gidip poz vererek gösterdi.

Düne kadar “imam nikahı” sözüne dahi alerjisi olan gelenekten gelen Fevzioğlu çok hızlı bir dönüş yaparak AKP’ye kapak atmaya, bir milletvekilliği mi kapmaya çalıştığını zaman gösterecek. Hukukçuların tehdit edildiği, avukatların hapislere atıldığı ve yasadışı bir şekilde, sahte belgeler ile 159 yıllık hapse çarptıran iktidara yaranmaya çalışmasının sebeb-i alameti midir bu yaşananlar… zaman bunu gösterecek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.