Erdoğan Tez Çark Etti

Sky News muhabirinin “Amerikan delegasyonu geliyor bunun için endişeli misiniz?” sorusuna kuyruğu dik tutmaya çalışarak cevap veren erdoğan  “Niye endişeli olayım. Ben dimdik ayaktayım. Ben onlarla görüşmeyeceğim. Onlar karşıtlarıyla görüşecek. Ben Trump geldiği zaman konuşurum” diye yanıt verdi.

Bir işbirlikçinin endişelerinden, ruh halinden iyi anladığı için mi böyle bir soru sordu Sky news muhabiri bilinmez fakat sorulan soru karşısında afallayan erdoğan hemen güçlü imajı vermeye çalıştı. Tabi bu durum akşama kadar sürmedi ki açıklama Cumhurbaşkanı iletişim başkanından geldi. Twitter hesabından erdoğan’ın ABD’den gelen heyet ile görüşeceğini duyurdu. Attığı twitte kısaca “cumhurbaşkanı ABD heyeti ile görüşmeyeceğini söylediydi ama, yarın görüşecek” dedi.

Erdoğan’ın efelenmesinin ardından böyle çark etmesinin sebebi, ABD’den gelen talimatları almak zorunluluğundan başka bir şey olmadığını söylemek yanlış olmaz. Erdoğan Suriye’de yaşanan son gelişmelerden sonra işbirlikçisine nasıl davranması, ne yapması gerektiğini, bu konuda gerekli talimatları verecek olan Pence’i 18 ekim’de kabul edecek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.