Tayyip’i yıllardır takip eden söz: “Ananı da al git”

Bazı sözler bazı liderlere yapışır kalır. Mesala Mehmet Ağar “Bin operasyon yaptık” demişti, Kenan Evren “Asmayalım da besleyelim mi”. Süleyman Demirel “Yürümekle yollar aşınmaz” demişti..Örnekleri çok. Ortak özelliği ise düzenin bu liderlerinin halka olan düşmanlıklarının bu cümlelerde simgeleşmiş olmasıdır..Sözkonusu Akp iktidarı ve tayyip olunca hangi cümle aklınıza gelir?..Onun halka hakaretleri oldukca çok, saymakla bitmez..ama özellikle bir tanesi tayyipin peşini bir türlü bırakmıyor.
Hatta Mersine her gidişinde eminiz ki durup bir düşünüyordur gene karşıma çıkar mı diye .. Hangi söz mü o? Tabiki “ananı da al git”
2006 yılında başbakanken Mersin ziyareti sırasında Tayyip Erdoğan’a “Bu çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı” diye sorup “Ananı da al git” yanıtını alan çiftçi Mustafa Kemal Öncel bakın ne demiş:

“Sabah hanımla kar almak için yaylalara gitmek üzere evden çıktık. Eski devlet hastanesi önüne geldiğimiz sırada bir petrolden akaryakıt almak üzere durdum. Aracıma binip hareket etmek üzereyken, Güvenlik Şube’den ismini vererek arayan bir polis memuru, ‘Kemal bey neredesiniz? Sizinle bugün beraberiz, bize öyle söylendi’ dedi. Bu durum canımızı çok sıktı. Defalarca söz verdiğim halde adam yerine konulmamam, beni çok üzdü. Eşimin yanında dakikalarca telefonla yerimin tespitine gidildi. Nereye gideceğimi sordular. Ne yapacağımı sordular. İki dakika sonra da başka bir polis aradı, o da aynı şekilde yerimi sorup yanıma gelmek istediklerini söyledi. ‘Bana nereye gidersen beraber gidelim’ dedi. Kısa bir süre sonra da yine güvenlik şubeden bir başka memur aradı. O da, aynı şekilde yerimi ve nerede olduğumu sordu. Sanki potansiyel suçluymuşum gibi beni böyle kontrol altında tutmaları beni çok yaralıyor. Bu abluka sonucu kimyam sinir sistemim bozuldu. Eşimle birlikte Arslanköy’e kaçıp geç saatlerde Mersin’e döndük.”
“Bu durum beni çok üzüyor. Benim polis ablukasına alınmam konusunda kim emir verdiyse, daha basiretli daha iktidar sahibi olmalarını tavsiye ediyorum. Beni böyle taciz edip suça teşvik edip, tutuklatıp hapse mi attırmak istiyorlar? Yıllardır huzurum kalmadı, başıma gelmeyen kalmadı. Daha ne istiyorlar? O gün o olay yaşandı bitti benim gözümde. Bu ablukayı devam ettirdikleri sürece beni neye itmek istiyorlar bilemiyorum.”

Şimdi sormak lazım..Tayyip çiftçiyi takip ettiriyormuş..ama aslında tam tersi değil mi? Tayyip’i takip eden kendi sözü yani çiftçiye ettigi hakaret değil mi?
O gün bugündür hayatı zehir olan çiftçi mustafa mı yoksa tayyip mi ?
Böyledir işte halka yaptığı hakaret peşini bırakmaz adamın..yaptığı diğer hakaretler gibi..verdiği emirler, meydanlarda yuhalattığı analar gibi..

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.