‘’İş, Ekmek, Adalet’’ Karabağlar Belediye İşçileri Grevi Devam Ediyor


Direnişler yayılıyor… Sokaklarda, meydanlarda, işyeri önlerinde grevler, direnişler çoğalıyor. Halkın her kesiminin iş, ekmek ve adalet talebi baskıyla, karalamayla, yok sayılmayla karşı karşıya kalsa da; OHAL bahane edilerek ülkede en ufak bir hak talebine bile terör demagojisiyle saldırılsa da direnişler, grevler elbette güçlenecektir.

Yüksel’de direnen Kamu Emekçileriyle; işi, ekmeği ve onuru için direnen işçilerle, bedenlerini açlığa yatıran avukatlarla , kızının serbest bırakılması için 228 gündür oturma eylemi yapan 80 yaşındaki Kezban anayla, irili ufaklı onlarca eylemle karşımıza çıkıyor halkın ‘adalet’ talebi.

İzmir Karabağlar Belediyesi sosyal tesislerinde çalışan 19 işçinin grevi 18. gününde devam ediyor.


DİSK’e bağlı, Devrimci Turizm-İş Sendikası’na üye olan işçiler Karabağlar Belediyesi A.Ş.’ye ait iş yerlerinde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kalması üzerine belediyenin sosyal tesislerinde greve başlamış, 4 restoran ve kafeterya kepenk kapatmıştı.

Enflasyon zammı oranında, %26 zam isteyen, tüm belediye işçileri ulaşım kartlarından yararlanırken kendilerinin bu haktan yararlanamadığını dile getiren işçiler; ikramiye, aile yardımı ve ulaşım kartı taleplerini göz ardı ettikleri için grev kararı aldıklarını ve 22 Şubat’tan itibaren greve çıktıklarını duyurmuşlardı.

DİSK’i işçinin hakkına sahip çıkmak yerine CHP’nin peşinde seçim çalışması yürütmekle eleştiren işçiler, insanca çalışabilir bir iş ve yaşayabilir bir ücret istemektedir.

‘Grev işçilerin haklı talepleri karşılanana kadar ve haklarımız kazanılıncaya kadar sürecektir”

CHP’li belediyelerin emek dostuyuz diye seçilip de başkan olduktan sonra sendikaları istemediklerini belirten işçiler ‘Sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyorlar.

Bilindiği gibi CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı gerekçesiyle işine son verilen Mahir Kılıç’ın Ankara CHP Genel Merkezi önünde başlattığı açlık grevi, eylemin 67. gününde (16 Kasım) kazanımla sonuçlanmış, Mahir Kılıç’ın talepleri kabul edilmişti. Mahir Kılıç’ın, işi, ekmeği, onuru ve çocuklarının geleceği için yaptığı direnişi bir kez daha göstermişti ki koşullar ne olursa olsun direniş er ya da geç bedeller ödenerek kazanılır. Çünkü kan ve can pahasına oluşturulan bir gelenektir direniş.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.