Taylan Yıldız’dan yeni bir nefes: Jan u Tham

Hıdır Işık

Kırmancki Kürtçe müziğin dikkat çeken seslerinden biri olan Taylan Yıldız’ın “Jan u Tham” adlı albümü, Kalan Müzik etiketiyle dinleyicileriyle buluştu. 

Kırmancki Kürtçe müziğin dikkat çeken seslerinden biri olan Taylan Yıldız’ın “Jan u Tham” adlı albümü, Kalan Müzik etiketiyle dinleyicileriyle buluştu. Halkların inançlarını, kültürlerini ve yaşam kodlarını zamanın belleğine ekleyerek insanlık tarihinin renkliliğini canlı tutan en önemli belirteçlerden biri de şüphesiz ki dil’in nefesi olan müziktir. Jan u Tham bu nefesin ışığında, kadim Dersim kültürünün derinliğinden bir kesit sunuyor.

2012’de yine Kalan Müzik etiketiyle yayınlanan “Reçhe(İz)” adlı albümüyle Kırmacki müzik dinleyicilerinin yoğun ilgisini gören Taylan Yıldız, Jan u Tham adlı albümü ile varoluş mücadelesi veren bir dilin ve kâinata ruhun uçsuz penceresinden bakan Kırmanç kültürünün köklerini zamanla buluşturmanın duygulanımından filizlenmiş müzikal bir şölene davet ediyor müzikseverleri. Düzenlemelerini ve aranjörlüğünü Öner Gerçek’in yapmış olduğu albüm, özgün tınılarından oluşan alt yapısıyla ve duygusal derinliği öne çeken etkileyici çağrışımlarıyla insanın ruhunu okşuyor adeta.

On bir eserden beşinin sanatçının kendisine ait olduğu albümde, enstrüman icrasını ve düzenlemelerini Mikail Aslan ve Cemil Koçgiri’nin yaptığı, derlemesini kendisinin yaptığı dedesi Alişan Yıldız’a ait olan bir eser de bulunmakta. Sanatçı, Pir Sultan’a ait Koyun Meler adlı türküde kardeşi Serdar Yıldız ile düet yaparak albümüne ayrı bir renk eklemlemiş.

Sanatçıya divan bağlama, cura, kopuz ve gitarlarda Öner Gerçek; duduk ve mey’de Ertan Tekin; klarnette Onur Nazım Engin; keman ve viyolada Şaban Gölge; bas gitar ve kontrbasta Olcay Bozkurt; piyano ve keyboardda Ercüment Orkut; perküsyonda ise Ömer Aslan gibi alanında önemli müzisyenler eşlik etmiş.

Taylan Yıldız’ın içsel bir keşfin umudunu ve heyecanını kattığı “Jan u Tham” adlı albümü, Kalan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.