Taylan Kulaçoğlu’na Emirleri Dursun Karataş Vermiş!!!

Sosyal medya paylaşımları ve sosyal medyada “isimsizler hareketi” adıyla paylaşımların yapıldığı sayfa gerekçe gösterilerek tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun yargılandığı dava komik denecek derecede saçmalıklara sahne oldu.

Taylan Kulaçoğlu’nun yargılandığı davada mahkeme “Derin” isimli gizli tanığın daha önce takipsizlik kararı verilmiş olan bir dosyadaki ifadelerini okudu.

Bu ifadelerde, Kulaçoğlu’nun emirleri 2008’de hayatını kaybeden devrimci önder Dursun Karataş’tan aldığını öne sürüldü !!! İfadelerde ilk emrin 1996 yılında “sanal ortam oluşturmak” şeklinde verildiği iddia edildi. Ki bu tarihte Kulaçoğlu 15 yaşını bile doldurmamıştı.

Faşizmin mahkemelerinde gizli tanık ve itirafçı ifadeleri ile binlerce insan haksız hukuksuz yere tutuklanıyor. Ancak böylesi saçmasına rastlamak pek mümkün değil.

“İsimsizler Hareketi” adlı sosyal medya grubundaki paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kulaçoğlu adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla tahliye edildi.

Duruşmada en dikkat çeken nokta ise “Derin” isimli gizli tanığın Kulaçoğlu hakkında 2013 yılında takipsizlik kararı verilmiş bir dosyadaki ifadelerinin tekrar okunması oldu. Mahkeme, gizli tanık ifadelerinin duruşmadan bir gün önce ellerine ulaştığını açıkladı.

Dosyada yer almayan ancak dosyaya eklenmek isteyen ifadelere göre, Kulaçoğlu yaptığı paylaşımların emirlerini Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) Önderi Dursun Karataş’tan alıyordu. Gizli tanık, ilk emrin 1996 yılında “sanal ortam oluşturmak” şeklinde verildiğini öne sürdü.

Oysa Devrimci Önder Dursun Karataş 11 Ağustos 2008’de hayatını kaybetmişti. Ayrıca, 1981 doğumlu olan Kulaçoğlu ilk emrin verildiği iddia edilen 1996’da, 15 yaşında bulunuyordu. O tarihte henüz sosyal medya da yoktu.

“Anlaşılan birileri benim peşimi bırakmak istemiyor. Bu iddia sadece saçmalık”

Derin’in bu iddiaları, Kulaçoğlu’nun avukatları tarafından çürütüldü. Kulaçoğlu da yaptığı savunmada iddiaların absürtlüğüne dikkat çekerek, “Anlaşılan birileri benim peşimi bırakmak istemiyor. Bu iddia sadece saçmalık” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bu iddiaların, Kulaçoğlu hakkında 2013’te açılan bir soruşturmada da kullanıldığı ancak dosyanın takipsizliğe uğradığı öğrenildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.