Ermenek Direnişçileri : “Madeni Bize Versinler Biz Çalıştıralım !!!”

‘HAKKIMIZI ALANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Hakları için direnişte olan Ermenekli madenciler, talepleri karşıalanana kadar sokakta olacaklarını ifade etti. Direniş karşısında çaresizlikten her türlü yalana başvurmaktan çekinmeyen işveren şirket işçilerin direnişi devam ettiği takdirde ocağı kapatacağını duyurdu.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde haklarını alabilmek için eylem başlatan işçiler, bugün Güneyyurt Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Madenciler kendilerinin oyalandığını belirterek haklarının verilmesini istediler.

İşçi temsilcilerinin İçişleri Bakanlığı, Enerji Bakanlığı , Karaman Valisi, Kaymakamlar hakkında, sorunun çözüm mercii gibi algı yaratacak şekilde açıklamalarda bulunmaları dikkatlerden kaçmıyor. Halbuki tüm eylemleri polis ve jandarma tarafından işkence ve gözaltı ile engelleyen İçişleri Bakanlığı’na bağlı. Aylardır süren direnişlerinde polis ve jandarma tamamiyle işverenin hizmetinde olduğunu göstermiştir.

Hem mücadele ediyoruz hem de Enerji Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkileri, Karaman Valisi, il milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamları üzerinden sorunların çözümü için samimiyetle müzakere etmeye çalışıyoruz” denilen basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

Ancak Özbeyler ısrarla bu müzakerelerden kaçmakta, devlet kurumlarının yaptığı girişimleri oyalama ve yalan taktikleriyle boşa düşürmekte, ısrarla çözümden kaçmaktadır. En son şirket yetkilileri basına yaptıkları açıklamada biz işçileri ve sendikamızı suçlamakta, devlete, Seba Maden ocağını kapatma tehdidiyle şantaja yeltenmektedir. Özbeylerin hileli pratikleri devletin tüm kurumlarınca bilinmektedir.”

Madenden kamyon kamyon kömür çalarak satan işveren, işçilerin direnişine “HUKUKSUZ” dedi.

Şirket çalışanlarına ve ocağın çalışmasına fiilen engel olunduğu belirtilen açıklamada, “İşçilerimizin madene girmesi engellendi. Bazı kişilerin görevi ve yetkileri olmadığı halde eylemler başlatmasıyla iş sahamız işgal edildi ve hukuksuzluğa ‘fiili direniş’ adı verildi” denildi. Direniş hakkında açıklama yapan Seba Madencilik, Ermenek’te bulunan maden sahalarında eylemler gerekçesiyle haksızlığa uğradıklarını savunuyor. !!!

Madeni Bize Versinler Biz Çalıştıralım

Şirketin açıklamasına yanıt veren işçiler, “Ocağı kapatacaksa bize versin biz çalıştıralım. Ya da yapması gerekeni yapsın, haklarımızı ödesin” dediler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.