TAYAD’lılar Çağlayan Adliyesi Önünde: TUTUKLU TAYAD’LILAR SERBEST BIRAKILSIN!

TAYAD’lı Aileler, bugün yine İstabul Çağlayan Adliyesi önündeydiler. 

tutsak TAYAD’LILARIN SERBEST BIRAKILMASI talebiyle geçen yılın Aralık ayında başlattıkları eylemlerini sürdürüyorlar. 

TAYAD’lı Aileler, bugünkü eylemlerine TUTSAK TAYADLILARIN SERBEST BIRAKILMASI talebiyle, 8 Mart’ı birleştiren bir pankartla geldiler. “Güçlü Kadın Örgütlü ve Direnen Kadındır” yazan pankartta tutsak kadın TAYAD’lıların resimlerine yer verildi. 

11 TAYAD’LI, 12 ARALIK’TAN BU YANA TUTSAK!

Hatırlanacağı gibi, geçen yılın 12 Aralıkı ve izleyen günlerde, AKP FAŞİZMİ, TAYAD’LILARA yönelik bir saldırı gerçekleştirdi.

27 kişiyi gözaltına almış,

12 Aralıktan itibaren TAYAD (Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) üyelerine yönelik İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Mersin ve Hatay’da yapılan ev baskınlarıyla onlarca TAYAD’lı ve tutsak yakını gözaltına alındı, 14 kişi tutuklandı. (Üç TAYAD’lı daha sonra tahliye edildi, şu an 11 TAYAD’lı halen tutsak.)

TAYAD’lı ailelerin, 70-80 yaşlarındaki anaların-babaların bu büyük “terör operasyonu”na gerekçe yapılan “büyük suçları” tutsak evlatlarını sahiplenmeye devam etmeleriydi.

TAYAD’lılar, o gün yaptıkları açıklamada şöyle demişlerdi: “Evlatlarımızı Sahiplenmekten vazgeçmeyeceğiz. Faşizm baskılarla tutuklamalarla haklı olduğumuz mücadelemizden vaz geçireceğini düşünüyor. Bunu başaramayacak. Alanlarda olmaya, evlatlarımızı SAHİPLENMEYE devam edeceğiz.”

O günden bu yana da söylediklerini yapmaya devam ediyorlar.

Haberin videosu için bakınız: 

Sosyal ağlarda paylaşın