TAYAD’lı Ailelerden 100. Gün Kınası…

TAYAD’lı Aileler, Sibel Balaç’ın ölüm orucunun 100. güne ulaşması vesilesi ile, İstanbul ve Ankara’da kına töreni düzenleyerek, direnişe desteğin büyütülmesi çağrısı yaptılar.

İstanbulda yapılan tören, direniş şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Ölüm orucu direnişçisi Gökhan Yıldırım’ın ağabeyi Erkan Yıldırım’ın da katıldığı etkinlikte, Yıldırım, kardeşinin direnişini bir şiir ile anlattı.
TAYAD’lı Ailelerden Hasan Basri Yıldız da törende bir konuşma yaparak, direnişçilere destek için 1 aylık destek açlık grevine başladığını belirtti. Törende ayrıca neden Ölüm Oruçlarında kına yaktığımıza dair bir metin okundu.


Daha sonrasında Grup Yorum türküleri marşları ile devam eden etkinlik, kına yakılması ile bitirildi.
*
Ankara’da da TAYAD’lı Aileler, 27 Mart Pazar günü 100. Gün kına yakma etkinliği gerçekleştirdi. Törende Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın mektupları okundu.
Törenin sohbet bölümünde ise, Ölüm Orucu ile ilgili kampanya ve neler yapılabileceği üzerine sohbet edildi. Törene katılan Dev-Gençliler de yaşanılan süreci nasıl gördüklerini ve neler yaptıklcarını anlattılar. Tören burada da kına yakarak sonlandırıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın