TAYAD’LI Aileler “Avukatlarımız Onurumuzdur!”

Tayad’lı Aileler devrimci avukatların AKP yargısı tarafından onlarca yıl ceza almasının ardından avukatlarla dayanışma açıklaması yayınladı. Mahkemeyi AKP’nin kurduğu tiyatro olarak niteleyen Tayad’lı Aileler,
“12 Eylül’den beri mahkemelere gidip, geliyoruz. Çocuklarımızın mahkemelerine katıldık. Evlatlarımıza sahip çıkıp, adalet istediğimiz için yargılandık.Fakat bu kadar bir pervasız ve aciz bir mahkemeye de tanık olmadık.” dediler. Tayad’lı Ailelerin açıklaması şöyle:


Evlatlarımıza Başeğdiremediniz,

Avukatlarına Da Cezalarınızla Başeğdiremeyeceksiniz!

18-20 Mart tarihlerinde Silivri hapishane kampüsünün mahkeme salonunda faşizm en kötü tiyatro oyununu oynadı. Evlatlarımızın ve bizlerin yıllardır avukatlığını yapan devrimci avukatlara kendi hukuk sistemine dahi uymadan cezalar yağdırdı. 12 Eylül’den beri mahkemelere gidip, geliyoruz. Çocuklarımızın mahkemelerine katıldık. Evlatlarımıza sahip çıkıp, adalet istediğimiz için yargılandık. 

Fakat bu kadar bir pervasız ve aciz bir mahkemeye de tanık olmadık. Zulüm ve kanla inşa ettikleri adalet saraylarının altında kalacaklarını bildikleri için avukatlarımıza haksız ve hukuksuz bir biçimde bu cezalar verildi. Amaç cezalarla devrimci avukatlara baş eğdirmek ama aksine bu ülkede adalet mücadelesi verenlerin haklılığını bir kez daha ortaya koydular. Faşizme karşı adalet mücadelesi vermenin haklılığı ve meşruluğunu mahkemenin heyet başkanı Akın Gürlek bir kez daha göstermiştir.

Bütün adalet arayışımızda avukatlarımız yanımızda oldu. Bizimle birlikte gözaltına alınıp, işkence gördüler, tutuklandılar. Sadece bizim adalet için mücadelemizde değil, ülkemizdeki bütün haksızlık ve zulme uğrayanların yanında oldular. Her zaman adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı mücadelelerini anlatılar. AKP faşizmi bundan dolayı Akın Gürlek ile kurduğu tiyatro ile avukatlarımıza cezalar yağdırdı. Mahkemede bir örgüt arayan heyet başkanı öncelikle avukatlarımızın duruşmada söyledikleri gibi kendilerine bakmalıdır. Polisinden savcısına ve hakimlerine yukarıya doğru AKP’ye uzanan faşist bir örgüt. Halka düşman, adalete düşman, vatana düşman bir örgüt.

Adalet mücadelesi verenlere AKP faşizmi baş eğdiremedi. Devrimci avukatlara yaptığı bu zulüm ile baş eğdireceğini, sindireceğini sanıyorsa yanılıyor. Aksine Faşist AKP bu mahkeme oyunu ile kendi ipini çekti. Çünkü adaletsizliklerinin altında kalacaklar.

TAYAD’lı Aileler

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.