Tanrıkulu: Operasyonel Hâkim Ve Savcıların Yarattığı Adaletsizlikten HSK Sorumludur

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Ahmet Altan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi isimleri tahliye etmeyen hakimler nedeniyle HSK’yı sorumlu tuttu.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), gazeteci-yazar Ahmet Altan’ı ve iş insanı Osman Kavala’yı tutuklayan ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen tahliye etmeyen hakimlerin isimlerinin istenmesiyle ilgili ‘hatalı değerlendirmeler’ yapıldığını açıklayan HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’a yanıt verdi. 

Yılmaz’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayan Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı:

“Altan dosyasında AYM kararını uygulamayan hakimi terfi ettirerek Yargıtay üyesi yapan, Selahattin Demirtaş ile ilgili AİHM kararlarını uygulamayan hakimlerle ilgili işlem yapmayan, Osman Kavala’nın AİHM kararlarını uygulamayan hakimleri görevde tutan sizsiniz.”

“Enis Berberoğlu ile ilgili AYM kararını uygulamayan hakimler Çağlayan Adliyesi’nde halen adalet mi dağıtıyorlar? Esas ‘Hatalı’ olan sizsiniz. Değerlendirmelerimin tümünün doğru olduğu tecrübeyle sabittir. Operasyonel olarak kullanılan hakim ve savcıların yarattığı adaletsizlik ve hukuksuzluktan birinci derecede başkanvekili olduğunuz HSK sorumludur.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.